Průhonice budou uzavřené do konce prázdnin. Kvůli posílení vodovodu

Průhonice čeká rozsáhlé posílení vodovodu
 

Letní uzavírky se nevyhnou ani Průhonicím. Od příští soboty bude v Průhonicích uzavřená ulice Hlavní z důvodu rozsáhlých letních rekonstrukcí chodníku i vodovodu. Ulice bude uzavřena celé prázdniny. Auta se sem nedostanou a provoz všech linek je upraven.

Už v květnu začaly stavební práce na posílení vodovodního řadu Čestlic, včetně nově budované komerční zóny mezi dálnicí D1 a zemním valem, a zlepšení tlakových poměrů ve vodovodním řadu Průhonic. Stavební práce ale nejsou na konci, budou trvat až do konce srpna.

Stavební práce jsou společnou investicí developerských firem PSJ a Domo Development. Realizaci projektu podmínila obec Průhonice mimo jiné rekonstrukcí části chodníků podél ulice Hlavní a následnou pokládkou asfaltového koberce na části ulice Hlavní a Říčanská. 

 

Práce jsou rozděleny na dvě etapy, jedna už proběla ve dnech od 17. května do 30. června, kdy byl posílen vodovodní řad v ulici Říčanská až po kruhový objezd. Další etapa teprve následuje. Ve dnech od 9. července do 12. srpna stavba zasáhne ulici Hlavní.

Vždy po skončení jednotlivých etap bude v příslušných úsecích probíhat pokládka asfaltového koberce včetně obnovy obrub a chodníků a dalších podmíněných staveb. Stavbaři společnosti PSJ stavební práce ukončí v září. 

 

Sledujte harmonogram dopravních omezení:

I. etapa:

Realizace vodovodu 17. 5. – 17. 6. 2016: ulice Říčanská (od ulice U Křížku po kruhový objezd) – omezení dopravy, provoz řízen světelným signalizačním zařízením (dále jen SSZ)

20. 6. - 24. 6. 2016: uzavření Říčanské ulice u křižovatky s ulicí Dobřejovickou – vjezd do ulice Dobřejovické bude zachován od Květnového náměstí

27. 6. - 30. 6. 2016: uzavření Říčanské ulice u kruhového objezdu – vjezd do ulice Říčanské a Dobřejovické bude veden po místních komunikacích z ulice Uhříněveské a po Říčanské ulici ve směru od Čestlic.

I. etapa:

Realizace asfaltových povrchů 30. 6. - 6. 7. 2016: za omezeného provozu (provoz řízen SSZ) bude v celém úseku prováděno frézování vozovky a pokládání podkladních vrstev asfaltových komunikací. 7. 7. - 9. 7. 2016: celá Říčanská ulice (od ulice U Křížku po kruhový objezd) bude uzavřena z důvodu pokládání finální vrstvy asfaltu. Vjezd vozidel nebude možný.

II. etapa:

Realizace vodovodu 9. 7. - 5. 8. 2016: za omezeného provozu (provoz řízen SSZ) bude pokládán vodovod na kruhovém objezdu (Květnové náměstí) po ulici Hlavní ke křižovatce s ulicí U Parku

6. 8. - 12. 8. 2016: uzavřena bude ulice Hlavní za křižovatkou s ulicí U Parku

II. etapa:

Realizace asfaltových povrchů 13. 8. - 28. 8. 2016: za omezeného provozu (provoz řízen SSZ) bude v celém úseku až po ulici Újezdskou prováděno frézování vozovky a pokládání podkladních vrstev asfaltových komunikací.

29. 8. - 31. 8. 2016 – celý úsek ulice Hlavní (od křižovatky s ul. Újezdskou po kruhový objezd) bude uzavřen z důvodu pokládání finální vrstvy asfaltu. Vjezd vozidel nebude možný.

Hromadná autobusová doprava: Úplná uzavírka ulice Hlavní z důvodu výstavby vodovodu proběhne v době 9. 7. - 31. 8. 2016. Linka PID 385 bude vedena objízdnou trasou po dálnici D1. Zastávka „Průhonice“ bude přemístěna na Květnové náměstí k zálivu u hlavního vchodu do obecního úřadu (Centrum služeb OÚ) a bude společná pro oba směry. Součástí budou ještě dvě etapy s uzavírkou kruhového objezdu ve dnech 9. - 10. 7. a 27. - 28. 8. 2016. V této době bude linka 385 navíc vedena objízdnou trasou ulicemi K Dálnici – Třešňová – Školní. Zastávka „Průhonice“ bude přemístěna do ul. Školní před hotel Magnolia. Obsluhu zastávek v odkloněném úseku „Průhonice, Hole“ – „Praha, Opatov“ zajistí náhradní linky provozované Dopravním podnikem hlavního města Prahy.  

 

Uzavírka ulice Hlavní bude mít za následek následující úpravy linek PID:

Linka 363 a 385 ze zastávky Opatov budou vedeny obousměrně odklonem po dálnici D1 na Květnové náměstí do Průhonic, dále pokračují po svých pravidelných trasách.

Linka 605 bude mezi Újezdem a Průhonicemi vedena obousměrně odklonem přes Pitkovice na Květnové náměstí do Průhonic, dále pokračuje po své pravidelné dráze.

Náhradní autobusovou dopravu zajistí linka X363 (Opatov - Průhonice, Hole, jedoucí přes Kateřinky) ta zajistí obsluhu Újezdu a Průhonic. A dále linka X385 (Opatov - Průhonice, Hole, jedoucí přes Šeberov), ta zajistí obsluhu Šeberova, Rozkoše a Průhonic. 

 

Stáhněte siVelikost
PDF icon 1262.pdf86.2 KB
PDF icon 1261.pdf130.97 KB
PDF icon 1260.pdf1.51 MB