Koupaliště v Jílovém je zavřené. Místním se to nelíbí

Kdo by se nechtěl v horkém dni ochladit? Je však třeba znát pravidla vodního provozu
 

Parné léto konečně přišlo, obyvatelé Jílového se však koupáním neosvěží. Veřejné koupaliště v Jílovém je od dnešního dne uzavřeno až do odvolání. Zjistili jsme, v čem je problém.

Právě dnes, když se ručička teploměru vyšplhala bezmála na 28 stupňů, rozhodlo se koupaliště v Jílovém zavřít své brány. Přitom právě koupaliště je hlavním zdrojem osvěžení místních obyvatel. Koupaliště nabízí jeden velký bazén v délce 50 metrů a jeden menší dětský bazén, k tomu tři písková hřiště na plážový volejbal, dětský koutek a občerstvení. Pro letní dny takřka nepostradatelná relaxace.

 

Uzavření právě dnes, prvního července, se pochopitelně místním nelíbí a ulevují si na sociálních sítích. "Je to hrozné, když vidíte jiné vesničky a města, jak mají všude krásně, čisto, posekáno. Mají pěkná koupaliště. Pak si říkáme, kde to proboha bydlíme," vyjádřila se jedna z obyvatelek Jílového. Podobně se vyjádřil další z místních: "Město zarostlé, koupaliště v horku zavřené, co nás ještě čeká?!"

 

Kdy bude koupaliště otevřeno? Těžko říci

"Analýzy vzorků nejsou v souladu s hygienickými limity podle vyhlášky. Jakmile dosáhneme kvality vody podle vyhlášky, tak bude znova koupaliště otevřeno," sdělila ČtiDoma.cz Helena Javůrková, vedoucí odboru místního hospodářství MÚ Jílové, která je mimo jiné odpovědná také za provoz koupaliště v Jílovém. Chemická úprava vody podle všeho probíhala celkem nedávno ve dnech 27. a 28. června, kdy mělo koupaliště otevřeno od 12 hodin. Zřejmě to ale nestačilo.

 

Pro místní obyvatele není zpráva příliš pozitivní, přitom ještě 24. června dosáhlo koupaliště návštěvnosti 401 lidí, kteří se sem přišli vykoupat. Osvěžit se tak místní musí jinde.