Na Zličíně před Globusem řádil střelec, obětí je muž s pěti průstřely

Dva mrtví muži byli nalezeni na Kladensku
 

Zatím jsme to znali jen ze zpráv. Šílený střelec v USA, nejblíž možná v Německu. Ale u nás? Bohužel včera večer se střílelo před hypermarketem Globus v Praze na Zličíně. Dva pravděpodobné pachatele policie dopadla, třetí však unikl. 

Incident se měl odehrát přímo na parkovišti před obchodním domem, kde v tu chvíli bylo ještě docela dost lidí. Jeden člověk na místě zůstal zraněný. Mělo jít o muže s pěti průstřely v těle, který byl ve stabilizovaném stavu převezen do nemocnice.

Dá se to považovat za malý zázrak, protože tohle mohlo skončit mnohem větší tragédií. "V Praze něco takového už dlouho nebylo. Přesto, že má v těle pět ran, není naštěstí v přímém ohrožení života," potvrdil mluvčí pražské záchranky Dominik Horn. 

Ne že bychom někoho k něčemu nabádali. Ale tohle je asi lepší kratochvíle než střílet na lidi.

Dva muži, kteří se na činu podíleli, skončili téměř okamžitě v péči policie. Bohužel třetí unikl. „Hledá ho jak speciální pořádková jednotka, tak pohotovostní motorizovaná jednotka. Do akce se zapojil služební pes i vrtulník s termovizí," potvrdila policejní mluvčí Andrea Zoulová. Policisté pátrání rozjeli i v Řepích a ve Stodůlkách. 

Motiv střelce zatím není známý. Podle prvních poznatků však nešlo o teroristický čin, spíš to vypadá na vyřizování účtů nebo momentální zkrat a výbuch nervů. Není výjimkou, že střelbou končí i ostré sousedské spory.