Kino musí pryč, místo něj bude další supermarket

Multikino Ládví
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Legendární kino Moskva, dneska Multikino Ládví, skončilo provoz. Poslední film se tady promítl ve čtvrtek. A proč? Aby zde mohl být další supermarket.

Kino Moskva bylo postaveno v roce 1977. Krásná bílá budovala lákala skoro čtyřicet let například na největší panoramatické plátno. Když Moskvu otevírali, šlo o velkou slávu, v objektu byly 2 sály. Na sídlišti bydleli převážně mladí lidé a kino prosperovalo. Místní sem chodili dál a rádi. V devadesátých letech bylo potřeba modernizovat.

Po přestavbě přibylo sálů, kino bylo znovu slavnostně otevřeno a chodilo sem opravdu hodně lidí. Postupem času ale objekt začal chátrat. Začalo to zanedbanými toaletami, později špinavou kavárnou, která se nacházela v přízemí budovy, a nakonec došlo i ke zrušení venkovní zahrádky, kde jste si v klidu mohli vypít kávu nebo třeba studené pivko.

S klesající úrovní klesala i návštěvnost. Nepomohla ani snad nejnižší cena. Za 2D projekci jste dali ve velkém sále 150, v malém potom 125 korun. 3D projekce vyšla na 190 Kč. V úterý (vysmáté úterý) bylo výrazně levněji. Velký sál ve 2D vyšel na 95, malý na 89 a 3D na 130 korun.

Místo aby došlo k určitým investicím do objektu, došlo k prodeji, takže zde vznikne Penny Market. Kino celou dobu vlastnila společnost Intersonic Entertainment s.r.o. Takže na Ládví bude jen další obchod s jídlem. Přitom je tady již Albert (nevalné úrovně, ale je), nový obchod IceLand nebo maso – uzeniny Chodura.

Nedaleko Ládví, v ulici Šiškova, se bude pro změnu přestavovat bývalý obchod a hospoda na Tesco. V Žernosecké najdete Billu, na nedalekých Kobylisích mini Albert a dvě zastávky z Ládví můžete pohodlně nakoupit v Kauflandu. V kauze budeme nadále pokračovat.