Užijte si léto u vody. Mám pro vás skvělé tipy

Užijte si léto.
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Žiju v Praze čtvrtým rokem a za žádné jiné město bych ji nevyměnila. Jediné, co mi tu vlastně chybí je moře.

Letní měsíce v hlavním městě dokážou být pěkně horké, takže tipy na osvěžení v okolí Prahy se budou určitě hodit. Jaké jsou ty mé?

Divoká Šárka

Voda je zde napájena z pramenů.

Lituju, že jsem tuto oázu klidu nenavštívila dřív. Dotáhli mě tam skoro násilím kamarádi až minulé léto. Nemohla jsem uvěřit, že se taková divoká příroda skrývá přímo v Praze. Koupání si můžete užít ve dvou sousedících bazénech. Díky všudypřítomné zeleni se budete cítit, jako kdybyste někde v divočině. Bazény jsou tu napájeny pramenitou vodou, takže jsou pořád čisté a správně svěží. Až budete mít dost cachtání, běžte objevovat malebnou krajinu Šáreckého údolí, Čertův mlýn nebo Šárecké Hradiště.

 

Koupaliště Džbán láká i nudisty.

Džbán
Hned vedle Divoké Šárky u Šáreckého potoka najdete vodní nádrž Džbán, které je mimo jiné známé štěrkovitým dnem a travnatou pláží. Kromě tradičního venkovního koupaliště se tu nachází i velmi oblíbená nudistická pláž. Na tu jsem narazila úplnou náhodu. Mám tak trochu ve zvyku nevnímat nápisy, přestože jsou vidět i z 10 metrů.

Lhotka
Hledáte nedaleko Prahy místo, které připomíná moře? Zajeďte si k jezeru Lhotka. Užít si můžete čisté a teplé vody na obrovské ploše, vůně borovic a písečné pláže. I toto místo je rájem nudistu, neboť až čtvrtina pláží patří právě „odpůrcům plavek“.

Nevybrali jste si v naší nabídce? Máme pro vás další seznam skvělých koupališť, ale také venkovních bazénů.

Žluté lázně
Kdo by v Praze neznal Žluté lázně? Místo, kde můžete hupsnout do řeky, opalovat se na travnatých i písčitých plážích. Na Žlutých lázních se mi líbí, že zde můžete dělat různé sporty – beach volejbal, skateboarding, nohejbal, pétanque, ale dokonce i kriket. Ani po večerech tu není mrtvo. Pořádají se tu diskotéky a promítají také filmy. Nejradši asi vzpomínám na celodenní koupání a opalování zakončené letním kinem s Audrey Hepburn v Prázdninách v Římě.

 

V lomu se skáčí oblíbené závody High Jump.

Lom Hříměždice
Pokud vám nevadí troška cestování, tak 60 km za Prahou je unikátní Lom Hříměždice. Jednoho horkého víkendu jsme se chtěli vykoupat na nějakém netypickém místě, kde nebude hlava na hlavě. Tak jsme se vydali sem. Není to nijak velké, zato ohromně půvabné místo. Koupala jsem se v čisté vodě, kde kvetly lekníny. Dost lidí tu skákalo do vody. Někteří až z 10 metrů. Někteří mí kamarádi sebrali odvahu a zkusili to také. Až doma jsem si dohledala, že se na tomto místě pravidelně pořádá akce nazvaná "High Jump" neboli extrémní skoky do vody.