Chateau Mcely: Život jako na zámku

Prezidentské apartmá má téměř 111 m2, stylové vybavení a krbem, čímž uspokojí všechny náročné kleinty.
 

Vžít se na pár dní do role šlechtice nebylo nikdy snadnější. V Chateau Mcely nedaleko Prahy vás budou hýčkat jako člena královské rodiny. Na své si příjdou nejen milovníci dobrého jídla a pití, ale i sportovci a lázenští nadšenci.

Založení zámku Mcely se datuje až k roku 1653. Vybudoval jej hrabě Kristián z Valdštějna. Zámek postupně vlastnilo několik známých šlechtických rodů, posledním z nich byli Thurn-Taxisové, kterým byl však zámek zabaven po druhé světové válce. Znovu otevřen pro veřejnost byl až v roce 2006, kdy jej současní majitelé Inéz a Jim Cusumanovi po dvouleté rekonstrukci přetvořili na nevšední zážitkový hotel s lázněmi a restaurací.

Zámek najdete asi 50 kilometrů od Prahy směrem na Mladou Boleslav.

Hotel má kapacitu 23 pokojů, těšit se můžete na kulinářské speciality zámecké kuchyně restaurace Piano Nobile. Relaxovat lze aktivně či pasivně v zámeckém anglickém parku skýtajícím venkovní fitness, koupací přírodní jezírko či sportovní hřiště s umělým povrchem. Přilehlý Svatojiřský les přímo vyzívá ke sběru hub a borůvek.

Zámecké lázně navazují na místní tradici devíti bylin. Proto nepřekvapí, že součástí lázeňské péče jsou bylinné přípravky Mcely Bouquet. Jde o čistě přírodní produkty vlastní výroby.

Více info najdete na stránkách Amazing Places nebo na webu restaurace.