Základní škola v Mladé Boleslavi se dočká sportovního areálu za 8 milionů

U 5. základní školy vyroste sportovní areál
 

V průběhu července začne výstavba sportovního areálu u 5. základní školy v Mladé Boleslavi. Součástí bude fotbalové hřiště i venkovní posilovna. Areál bude přístupný nejen žákům, ale i veřejnosti, a to již v průběhu října.

Pátá základní škola v Mladé Boleslavi bude od října letošního roku využívat nový sportovní areál. Součástí komplexu bude menší fotbalové travnaté hřiště, atletický ovál, podmínky pro další atletické disciplíny i dvě víceúčelová hřiště.

V areálu vznikne i další venkovní posilovna. Hřiště bude sloužit škole, ale v odpoledních a podvečerních hodinách bude přístupné i veřejnosti.

O prázdninách projdou rekonstrukcí tři nymburské školy

Projekt vyjde skoro na osm milionů korun

„V rozpočtu jsme měli vyčleněno 11 milionů korun na tuto investici, ale podařilo se nám vysoutěžit cenu výrazně nižší. Vybraná firma nabídla stavbu za 7,77 milionů korun bez DPH,“ dodal náměstek primátora Jiří Bouška.

Se stavbou by se mělo začít v průběhu července.

V říčanské školce maji zdravou školní jídelnu.

Celý areál bude ve vlastnictví a v péči Městské společnosti sportovní a rekreační areály, která provozuje i sousední novou sportovní halu a zajistí i příslušný dozor. Přístup na hřiště pro veřejnost bude jak za parkovištěm u sportovní haly, tak od školy i od panelových domů v blízkosti.