V krvi měla 2,3 promile a vozem sklidila zahrádku

Dopravní nehoda dvou aut způsobila zranění šesti cestujícím. Ilustrační foto
 

Je to bohužel stále častější jev a člověk žasne nad nezodpovědností některých jedinců. Policisté na Příbramsku, ale i napříč celým Středočeským krajem a vlastně i celou republikou, se potýkají s opilými a zfetovanými řidiči. Přímo v Příbrami například sedla žena za volant s pořádnou hladinkou.

Nejen policisté, ale i nejrůznější osvětové a reklamní kampaně se snaží ukazovat na to, co všechno se může stát, když člověk sedne za volant s jakoukoli k řízení nevhodnou látkou v krvi. Je to ale jako házet hrách na zeď. "Za posledních deset dnů zjistili příbramští policisté při silničních kontrolách u 26 motoristů ovlivnění omamnými a psychotropními látkami," kroutí hlavou mluvčí policie Monika Schindlová. Ve čtyřech případech se jednalo o drogy, konkrétně o marihuanu a jednou o kokain. Drogy obecně za volantem letí stále víc.

Mezi kontrolovanými byli i čtyři opilí cyklisté. Nejvyšší naměřenou hodnotu měl dvaapadesátiletý muž, který jel mezi obcemi Březnice a Počaply. Pět řidičů vozidel mělo v dechu přes jedno promile alkoholu. "Svým jednáním se dopustili trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky," dodala Schindlová.

Zfetovaní řidiči jsou postrachem nejen sobě, ale i svému okolí.

Rekordmankou je však žena, kterou policisté načapali v Příbrami v ulici Ke Stadionu. I když, ona se vlastně prozradila sama celkem kuriózním karambolem. Při dechové zkoušce jí v krvi naměřili 2,3 promile alkoholu. Není se ani čemu divit, že nezvládla jízdu z kopce a průjezd zatáčkou, kdy vyjela mimo silnici a narazila do oplocení zahrady domu. Cukety ani mrkev sklízet nechtěla. Měla co dělat, aby se vůbec dopotácela kousek dál od nehody. Havárie se naštěstí obešla bez zranění.