Nestihli jste samosběr jahod? Jeďte do Vraňan

Obchůdek ve Vraňanech
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Slyšeli jste již o Jahodárně Vraňany? Jedná se o zahradnictví, jak jinak, ve Vraňanech. Čerstvě natrhané jahůdky tady ještě zakoupíte. Dále nabízí třeba třešně, meruňky nebo sladký hrášek.

Seženete ovoce i zeleninu

I když letos samosběr jahod již skončil, stále čerstvé plody seženete. Jahodárna ale může nabízet i něco víc než jen sladké jahůdky. Co to je? Například Jahodárna Vraňany má pro své zákazníky i další sladké plody jako třešně, rybíz nebo třeba meruňky a jablka. V prodejně zakoupíte tedy jak ovoce, tak zeleninu nebo třeba výborné víno. Všechno samozřejmě v BIO kvalitě a od českých zemědělců. 

V tuto chvíli koupíte i jahody, jen to budete mít bez práce, ve Vraňanech je nabízí již nasbírané. Jeden kilogram vás vyjde na 80 korun, první jakost potom na 90. Prodávají i nové brambory, a to za 15 korun; nebo třeba denně čerstvě trhaný hrášek, ten vás vyjde na šedesát korun.  

Je BIO to pravé pro vás? Zkusili jste již marmelády od Šafránky? Nejlepší BIO marmeláda? Jedině od Šafránky! Nebo dovoz farmářských produktů až k vám do domu? Potraviny od farmářů až do domu?

Vraňany nabízí prodej také přes e-shop. Tady seženete sazenice jahod, drobné ovoce a nejrůznější doplňky. A jaká je prodejní doba obchůdku? Od 1. března do 31. října je zde otevřeno denně od osmi do osmnácti. V době sklizně potom nakoupíte mezi sedmou a dvacátou hodinou. Mezi 1. listopadem a 28. únorem můžete nakupovat od osmé ranní do sedmnácté odpolední.

Jahodárna vznikla roce 1998. Zprvu se zaměřovala na produkci čerstvých plodů. První samosběr se tady uskutečnil v roce 2000. Množitelské porosty jahodníků byly založeny o rok později. A tak se Vraňany dostaly na trh se sazenicemi. V současné době se jedná o jednu z největších firem, která jahodníky prodává. Dodnes plochy jahodníku rozšiřují a svým zákazníkům nabízí certifikované sazenice.