Tropy znovu útočí, o víkendu třicítka, v pondělí až 33!

V horku je nejlepší vyrazit někam k vodě
 


Od pátku až do pondělí se pořádně ohřejeme. Víte, kam vyrazit na nejlepší koupání, a jaká je kvalita vody? Vždyť naměříme až tropických 33 stupňů!

V pátek očekáváme jasno až polojasno, odpoledne od západu přibude oblačnosti. Později se místy objeví i přeháňky a ojediněle bouřky. Nejvyšší denní teploty se vyhoupnou až k 27 stupňům. Víkend se ponese v duchu teplého počasí a uvidíme sluníčko.

V sobotu bude polojasno až oblačno. Nejvyšší denní teploty budou až u osmadvaceti. V neděli se ještě více vyčasí. Očekáváme jasno nebo skoro jasno a teploty atakují tropickou třicítku, naměříme až 31 stupňů Celsia.

A teď pozor. Co bude v pondělí?

V pondělí rtuť ukáže až na neuvěřitelných 33 stupňů. Bude jasno až polojasno a noční teploty neklesnou pod patnáct. Později během týdne se prudce ochladí.

 

Víte, kde najdete ta nejlepší přírodní koupaliště? Zkuste náš přehled! Kam na letní koupačku? Velký přehled je tady. V dalším přehledu se můžete dočíst, jak je to se sinicemi. Koupaliště: Kde úřadují sinice? Zatím kvalita vody vypadá docela dobře. A co veřejná koupaliště ve Středočeském kraji? Kde byste je hledali? Kam v horku na koupák? Přehled bazénů je tady

 

Co říkají pranostiky?

6. 7.    Po svatém Janu Husi šelma sedlák, který srpy nebrousí.

8. 7.    Kolik žita narostlo do sv. Kiliána, tolik už ostane.

10. 7.   Jaká povětrnost na Sedm bratří, taková po sedm týdnů patří.

10. 7.   Prší-li na sedm bratří, sedm neděl střecha neuschne.