Motorkář utrpěl těžká zranění, srazilo ho auto

 

Podobné nehody se opakují s železnou pravidelností. Pokud by se dalo vsadit na to, že se dnes srazí auto s motorkou, kurz by musel být hodně nízký. Pravděpodobnost je totiž hodně vysoká. Potvrzuje to bohužel i tento karambol z Kladenska. 

Při dopravní nehodě se střetlo osobní auto značky Seat s motocyklem Yamaha. Vozidlo jedoucí od obce Byseň zastavilo na křižovatce a po rozhlédnutí přejíždělo rovně ve směru na obec Studeněves. "Při projetí křižovatkou však řidič přehlédl zprava od obce Tuřany přijíždějící motocykl a došlo ke střetu," potvrdila mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová.

Ani motorkáři nejsou žádní beránci. Tenhle frajer ujížděl před policií.

Jak už to v podobných případech bývá, mnohem hůř je na tom motorkář. Bohužel je to i tento případ. "Sedmašedesátiletý motorkář utrpěl těžké zranění, se kterým byl letecky transportován do nemocnice v Praze," dodala Šteinerová. Pětašedesátiletý řidič vozidla vyvázl bez jediného škrábnutí. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla s negativním výsledkem a alkohol byl tedy na místě vyloučen. 

Také tento motorkář musel být po nehodě u Nehvizd transportován do nemocnice vrtulníkem.

Přesná příčina nehody se sice stále vyšetřuje, ale je zřejmé, že šlo o nepozornost ze strany šoféra Seatu. Svou roli mohl sehrát i fakt, že se nemusel zcela věnovat jízdě. Vážná zranění bohužel utrpěl i německý motorkář, který se také střetl s osobním autem. Jeho stav už je však podle posledních informací stabilizovaný a měl by být v pořádku.