Lékaři jsou v šoku, muži z Řevnic vyrostl na krku podivný útvar

 

Pokud se říká, že dvakrát nevstoupíte do stejné řeky, tak to rozhodně nepatří k muži z Řevnic. Na krku mu vyrostl mohutný útvar, a to hned dvakrát během několika málo dní. Něco podobného prý není zcela běžné, na druhou stranu nejde o věc, která by nešla řešit lékařským zákrokem.

Záchranáři se s něčím podobným nepotkávají každý den. Muž z Prahy-západ si stěžoval na problémy s dýcháním. Když k němu lékařský tým dorazil, nestačil se divit. Na krku mu totiž vyrostl útvar, který byl velký jako větší okurka nebo cuketa. Navíc se mu vytvořil poměrně náhle, stačil pouhý jeden týden. 

Pokud vás bolí záda, příčiny mohou být mnohem vážnější, než si připouštíte.

Pacient byl převezen na ORL oddělení nemocnice v Praze, kde mu sice pomohli, ale ne na dlouho. "Tento muž nemohl už v pátek opět dýchat ani polykat, posádka k němu tedy vyjela znovu," potvrdil Bořek Bulíček z Trans Hospital. Postižený opět skončil v nemocnici v Praze. 

Zatím je otázkou, jestli se útvar podaří navždy odstranit, nebo se po čase objeví znovu. A pokud ano, za jak dlouho to bude. Muž bude muset podstoupit řadu vyšetření, aby se s jistotou zjistilo, co "bouli" způsobuje a jakého je vlastně původu. 

Věděli jste, že při onemocnění rakovinou může docházet i k problémům se sexem?

Podobné příznaky má například i rakovina mandlí na hltanu. U nádorového postižení jazykové mandle může docházet k problémům s polykáním, mluvením a vnímáním chuti, později se přidružuje bolest. V případě velkých rozměrů nádoru se objevují dýchací obtíže. Lékaři však věří, že v tomto případě půjde o méně vážné onemocnění. Na druhou stranu, i rakovina se dá někdy zdolat. Toto je důkaz...