Šestnáctiměsíční dítě se zamklo v rozpáleném autě, k tragédii chybělo málo

Nepodceňujte šikovnost dětí
 

Záchranáři na to upozorňují před každým létem, přesto jsou někteří rodiče nepoučitelní. Nechat dítě v rozpáleném autě a navíc v dosahu klíčků od vozu opravdu není dobré! Chybí strašně málo, aby se stala velká tragédie.

Stejný případ museli řešit i záchranáři z Prahy. Nezodpovědný rodič nechal své šestnáctiměsíční dítě v zaparkovaném autě, když nakládal nákup, a dal mu klíče na hraní. A je jasné, že když prcek dostane něco na hraní, tak toho také využije. Když se ozve "cvak" a klapne dálkové uzamykání dveří, je už pozdě řešit, že to asi nebyl zrovna dobrý tah.

Nepodceňujte ani důležitost autosedaček. Mohou zachránit životy.

Tentokrát to naštěstí nemělo tragické následky přesto, že dítě zůstalo ve voze celou půlhodinu. Teplota ve voze může vystoupat hodně nad čtyřicet stupňů. Bez pití, bez přísunu čerstvého vzduchu by to byla síla i pro dospělou osobu.

Někdy je zázrak, jaká nehoda se dá přežít. Tento chlapec měl opravdu štěstí.

Přivolaní policisté museli rozbít okénko a záchranáři naštěstí u dítěte nezjistili žádné vážnější následky. Přesto bylo po vyšetření transportováno do krčské nemocnice na další pozorování. Vzhledem k tomu, že se blíží tropické dny, lékaři opět varují, aby nikdo nenechával své děti bez dozoru, a už vůbec v autě s klíčky!

Snad jejich výzva tentokrát padne na úrodnější půdu. Raději nedomýšlet, co všechno se může stát. Ve voze se však naštěstí stávají i mnohem šťastnější, i když neméně dramatické události. Tento muž pomohl své ženě v autě porodit.