Další zbytečná smrt! Auto dnes odpoledne narazilo do stromu, dva mrtví

Lidé jsou nepoučitelní
 

Každá smrt je obrovská tragédie. Tím spíš, když je zbytečná. Někdy je těžké pochopit, proč lidé nedodržují alespoň elementární zásady bezpečného chování. Pak by nejspíš nemuselo dojít ani k děsivé nehodě, která se stala před několika desítkami minut na Rakovnicku. 

Nejčastější příčinou dopravních nehod je nepřizpůsobení rychlosti nejen stavu vozovky, ale i vlastním schopnostem. Něco podobného zřejmě stojí i za smrtí dvou lidí. K tragické nehodě došlo dnes odpoledne na Rakovnicku, asi dva kilometry před Řevničovem ve směru od Slaného. Jedenadvacetiletá řidička nejprve vjela na krajnici a poté do protisměru, kde narazila do stromu.

Chybělo málo a tragédie se mohla stát i v případě tohoto malého dítěte. 

Přesto, že na místo okamžitě vyrazilo několik hasičských jednotek i záchranáři, ani jednomu z pasažérů osobního vozu už nebylo pomoci. "Obě těla byla zaklíněna ve voze. Hasiči je sice samozřejmě vyprostili pomocí hydraulického nářadí, ale lékař už mohl pouze konstatovat smrt," potvrdil mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

Na místě tak vyprchal nejen život řidičky, ale také jejího třiačtyřicetiletého spolujezdce. Bohužel to není jediná nehoda s tragickými následky, která se v poslední době stala. Stejně tomu bylo i na Říčansku. Muž zemřel ještě před příletem vrtulníku. Člověk prostě někdy žasne. Stejně jako u tohoto chlápka, který měl v krvi 3,5 promile a honil se s policistou po Praze.