Divoká honička v centru Prahy, řidič nadýchal 3,5 promile

Byla to divoká jízda
 

Tuhle scénku si opilý chlápek za rámeček rozhodně nedá. Dvakrát během několika minut se v Praze setkal se stejným strážníkem na motorce. Nejprve když močil v ulici Vratislavova. Podruhé, když na něj najížděl svým vozem a následně mu chtěl ujet v temných zákoutích hlavního města.

Tomu se prostě říká pech! Když si značně společensky posilněný muž ulevoval v centru Prahy a přestupek s ním přišel řešit strážník, netušil, že se za chvíli střetnou v mnohem dramatičtější situaci. Policistovi sdělil, že jen čeká na kamaráda, až mu přeparkuje auto, protože on by v tomto stavu stoprocentně neřídil. 

Jedním z rekordmanů je řidič kamionu, který měl "nasosáno" 4 promile.

Jaké bylo policistovo překvapení, když u křižovatky ulic Libušina a Rašínovo nábřeží za služební motorkou zabrzdilo vozidlo, ve kterém seděl jeho starý známý. "Strážník muže vyzval, aby okamžitě vypnul motor a vystoupil z vozidla. Řidič však stále opakoval, že vozidlo jen přeparkuje. Po chvíli se rozjel a i když mu policista auto zablokoval, nepomohlo to," potvrdil za pražskou městskou policii Rudolf Rubeš. 

Policisté se někdy opravdu nestačí divit, co všechno na silnicích potkají za blázny.

Potížista chtěl nejprve na strážce zákona najet, poté se mu podařilo ujet a začala nefalšovaná filmová honička. V jeden moment se auto s totálně opilým řidičem řítilo Prahou rychlostí 140 kilometrů za hodinu. "Když řidič zjistil, že strážníkovi, který ho stíhal na motocyklu, neujede, odbočil do jedné z ulic na Praze 4 a vystoupil," dodal Rubeš.

Také cyklisté si sem tam rádi přihnou. Když je chytí hlídka, mají smůlu.

To byla samozřejmě jeho konečná. Během chvíle ležel na zemi a měl na rukách pouta. Následná dechová zkouška potvrdila, že chlápek opravdu dost bumbal. V dechu totiž měl 3,5 promile alkoholu. Také tento "šikula" se snažil ujet před policií. Naboural přitom několik aut.