Jeřábník ve vedru zkolaboval, hasiči ho zachraňovali v padesáti metrech

 

Měl to být den jako každý jiný. Během několika vteřin se však pro jeřábníka rutina změnila v boj o holý život. Vzhledem ke stále vysokým venkovním teplotám se mu ve výšce padesáti metrů udělalo špatně a zkolaboval. Drama bylo na světě.  

Pokud by zrovna neměl v kabině dalšího kolegu ze stavby, kdo ví, jak by to nakonec dopadlo. Takhle se mohl druhý muž o svého kamaráda alespoň částečně postarat a hlavně zavolat adekvátní pomoc. 

Na místo incidentu do pražských Stodůlek pak okamžitě vyjeli nejen lékaři, ale také pražští hasiči ze stanic Smíchov a Krč, konkrétně z lezecké skupiny. Díky péči kolegy byl i po příjezdu záchranných týmů jeřábník stále při vědomí.

Kde se nejlépe vykoupat? Podívejte se na velký přehled koupališť.

Hasiči lezci co nejrychleji vyšplhali za ním a pomocí lezecké techniky ho dostali dolů. Tam už si ho převzali lékaři a převezli do motolské nemocnice. Jeho stav naštěstí nebyl vážný. Přesto jde o další důkaz, jak moc důležité je během léta dodržovat pitný režim a pečovat o sebe ještě více než kdy jindy. Ochladit se můžete různě, třeba i domácí jahodovou zmrzlinou.