Předčasné volby ve středu Čech. Jak to vypadá s účastí?

V Drahelčicích dorazila během prvních dvou hodin skoro desetina obyvatel
 

Ranní začátek předčasných voleb si nenechali ujít občané Drahelčic, přes padesát jich dorazilo již během prvních dvou hodin. Naopak ve Svatém Janu pod Skalou účast příliš vysoká nebyla.

Dnes v sedm ráno odstartovaly předčasné volby do obecního zastupitelstva ve dvanácti obcích v celé České republice. V našem kraji probíhají volby v Drahelčicích, Svatém Janu pod Skalou, Jarpicích, Zbuzanech a Kolajích.

Co stojí za předčasnými volbami? Nespokojení občané i hádky v opozici.

Volební účast v Drahelčicích od rána stoupá

V Drahelčicích mají z volební účasti radost

"Momentálně nám přišlo už padesát jedna voličů a další stále přicházejí. Považujeme to za úspěch, je teprve devět hodin ráno. Počítáme s vysokou účastí," říká členka volební komise v Drahelčicích.

Zavane do Drahelčic čerstvý vítr? Dočkají se občané konečně mateřské školky? Kandidáti chtějí vylepšit kulturní a společenský život v obci. Slibují i spolupráci s dalšími obcemi.

Ve Svatém Janu pod Skalou stále čekají na více voličů

Ve Svatém Janu pod Skalou se k volební urně dostavilo k

Ve Svatém Janu pod Skalou se občané k volbám po ránu příliš nehrnuli

desáté hodině ranní celkem třicet šest voličů. "Z očekávaných sto třiceti voličů se prozatím dostavilo pouhých třicet šest. Doufáme, že se občané dostaví v co největším počtu. Volby jsou pro nás důležité," říká člen volební komise.

Volební místnosti se uzavřou dnes v deset hodin večer. Do té doby mají občané ještě příležitost přijít vyjádřit svůj názor a zasadit se tak o směřování budoucnosti obce, ve které žijí.