TIPY na super letní zahrádky - zajděte si na jedno

U Blekotů
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Je horko, chcete se zchladit studeným pivem a dát si nějakou tu dobrotu? Ideální čas na pěknou zahrádku. Ale víte, kde najdete tu nejlepší? 

Letní zahrádky - kdo z nás by je neměl rád. Můžete na nich v klidu posedět, dát si ledově vychlazené pití a obvykle i něco dobrého z grilu. Dnes vám přinášíme první díl seriálu o těch nejlepších osvěžovnách.

 

V Klokočné najdete vyhlášenou restauraci U Sapíků, ta nabízí nejen kvalitní zahrádku a občerstvení, ale i vinařský dvůr nebo chládek přilehlého sklípku. Kromě pondělí a úterý se zde můžete občerstvit každý den mezi 11.30 až 23. hodinou. Na výběr dostanete z tradičního a moderního menu. V sobotu po 17. hodině tady podávají menu pro dva, ve kterém je zahrnut tataráček, biftek Zlatá Praha a Chateaubriand Expo Brusel 58!

 

Další zahrádka je na Praze-východ a nese název U Henců. Nabízí jak tradiční české pokrmy, tak nejrůznější specialitky. Na své si přijdou kuřáci i nekuřáci – ti se mohou posadit do nekuřáckého salonku, ve kterém je i dětský koutek. Venkovní zahrádka má vlastní gril a udírnu! Od neděle do čtvrtka se najíte a napijete mezi 11. a 22. hodinou. V pátek a sobotu je otevírací doba prodloužena až do půlnoci. U Henců točí Plzeň a Kofolu.

 

Fajn posezení využijete i na Praze-západ – třeba Davli. Zdejší restaurace Mlýnský domov nabízí bohaté menu a obsloužila už nejednu svatbu. Posedět můžete v příjemné restauraci nebo pod pergolou, kde najdete i teplo otevřeného krbu. V zimě potom nabízí útulný prostor zimní zahrady. Každý den je pro vás připraveno polední menu, pokud si chcete objednat třeba do firmy, pak můžete od 8 jídel výše využít i zdejší rozvoz. Součástí restaurace je i gril. Na zapití nějaké té dobroty podávají Plzeň, Bernarda nebo lahvový Radegast.

I na okraji Prahy jsou příjemné zahrádky. Například v Kobylisích najdete hospodu U Blekotů. Ta nabízí polední menu za příznivé ceny, vejdete se do sta korun. Hospoda je celá ve dřevě a na přilehlém dvoře objevíte příjemnou zahrádku. Tady si připadáte jako u někoho na zahradě, protože i U Blekotů se griluje. A co mají na čepu? Kozla, Plzeň nebo ovocný radler.

 

Pokud zůstanete ještě chvíli v Kobylisích, tak určitě navštivte zdejší farmářské trhy Dvůr. Jejich součástí je venkovní zahrádka, kde si můžete dát vynikající Svijany. Přímo v hospůdce podávají utopence, ovšem u jednoho ze zdejších stánků připravují například čerstvého pstruha nebo polévku. A ani po kulturní stránce nepřijdete zkrátka. Čas od času na přilehlém pódiu hrají divadlo a nebo swing.

 

Poslední tři roky je možné si zajít na výborné čepované pivo u stanice metra Střížkov. Tady je pivní stan. Točí Lobkowicze a nešidí ani gastronomii. Pivo je sice dražší, ale o to lepší. Horší je to se sezením. Místní si stan oblíbili a tak – kdo dřív přijde, ten dřív sedí. A kde stan stojí? Přímo na louce u metra Střížkov, ano – přesně na té, kde na podzim bývá cirkus. Rozhodně jej nepřehlédnete.