Klučina zneužíval tísňovou linku, jako omluvu dal policistům lízátko

Zásah byl rychlý
 

Telefonní budka v Anglické ulici v Kladně byla v poslední době hodně frekventovaným místem. Z místního automatu totiž opakovaně volaly děti na tísňovou linku 150. Místo však začal monitorovat operátor kamerového systému a posvítila si na něj i policejní hlídka. Výsledek se dostavil velmi rychle.

Čekání netrvalo dlouho. Když se na kamerách objevila skupinka dětí na kolech, na místo okamžitě vyrazili kladenští strážníci. Jakmile přijeli k budce, jeden z chlapců opět zavolal a poté ujel do ulice J. Foglara. Zde ho strážníci také zajistili.

Krást průmyslové kamery? Velmi zajímavý a "chytrý" nápad. 

Jednalo se o teprve sedmiletého hocha, který se k volání doznal. "Hlídka chlapce předala matce a sdělila, čeho se její syn dopustil. Překvapení čekalo strážníky druhý den, neboť chlapec se i s rodiči dostavil na služebnu, kde svého jednání litoval a jako omluvu předal sáček plný lízátek," popsala s úsměvem mluvčí kladenských strážníků Markéta Fröhlichová.

V tomto případě se jednalo o klukovinu, která dobře dopadla. V chvíli, že však někdo zneužívá linku opakovaně, může mu být uložena pouta až do výše 200 tisíc korun. V horším případě může dojít k blokování linky v době, kdy je někdo například v ohrožení života. A to už pak opravdu není žádná sranda. Tak jako chování lumpa, který se neštítil okrást nebohou stařenku.