Máte rádi pivo? Dejte si do nosu na PivoTestu v Nymburku

Sobotní den si užijte na pivním festiválku v Nymburce
 

Pro velký úspěch se po roce opakuje festiválek kvalitního piva a hudby v Nymburku. Na návštěvníky čeká dvacet druhů piv z menších pivovarů a dvanáct hudebních kapel.

Pokud patříte mezi milovníky zlatavého moku, nesmíte si nechat ujít sobotní PivoTest v Nymburku. Pro velký úspěch PivoTestu v minulém roce se pořadatelé rozhodli pořádat festiválek kvalitního piva a hudby každoročně.

Na hřiště "starý" Polaban dorazte už v deset ráno

Nymburský pivní festiválek se rozjede už v deset hodin ráno a návštěvníky bude bavit až do půlnoci. Vezměte s sebou dobrou náladu a užijte si letní den na hřišti "starý" Polaban.

„I letos jsme vsadili na malé a menší pivovary,“ říká k výběru piva hlavní pořadatel akce Jiří Jelínek. Těšit se můžete na přibližně 20 druhů piva včetně místních Postřižin. A to není rozhodně vše, na návštěvníky čeká dvanáct hudebních vystoupení napříč všemi žánry. Nebude chybět písničkář, reagge či tanzmetal.

Pro hudební vystoupení připravili pořadatelé dvě pódia. Zatím co se na jednom pódiu bude hrát, na druhé se bude připravovat další kapela. Návštěvníky nymburského festiválku tak neotráví zdlouhavé čekání na další kapelu.

A na jaké kapely se tedy můžete letos těšit? 

Regionální scénu budou letos reprezentovat písničkář David Šitavanc, rockoví bardi Infinity, reagge partička Yannick Tevi Band a částečně místní TE.RE.ZA! Z nedalekých Úval přijedou známí Medvěd 009, z Klatov pak tanzmetalový Trautenberk. 

Po loňském úspěchu znovu na PivoTest zahrají plzeňští Laik, z Plzně dorazí i punková Znouzectnost, která letos slaví třicetiny. Naopak Osm Setin bez Jídla jsou na české hudební scéně nováčkem.

Pražskou hudební scénu zastoupí Martin Kraus s Krausberry a trutnovskou Pepa Lábus s kapelou, který bude celou akci i moderovat.