Vražedkyně z Anděla už to plánovala dlouho, včera odešla z Bohnic

Prý došlo k hádce a tragédie byla na světě
 

Pokud jste snad včera odpoledne nakupovali v obchodním centru na Andělu, mohli jste být svědci tragédie. Do sporu se tam dostaly dvě ženy a jedna na druhou vytáhla nůž. Bohužel jí způsobila tak závažná zranění, že žena zemřela. Ještě smutnější je, že k činu možná vůbec nemuselo dojít.

Když hlídky pražské policie vyjížděly ke konfliktu v nákupním centru, nejspíš ani strážníci netušili, jak vážné to nakonec bude. Na místě sice byli už za pár minut, nejhoršímu se jim však přesto nepodařilo zabránit. 

Záhadná střelba na Zličíně ještě stále nebyla vyřešena.

Podle prvního vyšetřování došlo v jedné z prodejen ke konfliktu mezi třiatřicetiletou a čtyřiapadesátiletou ženou. Mladší z nich najednou vytáhla nůž a svou sokyni pobodala. Přivolaní lékaři mohli už jen konstatovat její smrt. K činu však možná vůbec nemuselo dojít.

Na světě se ale dějí i hezké věci. Třeba když policisté doprovodili do nemocnice toto auto.

Útočníce byla totiž v den napadení propuštěna z psychiatrické léčebny v Bohnicích. "Žena si svou oběť vyhlédla náhodně, zbraň si opatřila přímo v obchodě, kde se vražda stala," potvrdila mluvčí pražské policie Iveta Martínková.

Ředitel bohnické léčebny Martin Hollý ze své strany nebo ze strany personálu žádné pochybení nevidí. Podle něj byla pacientka propuštěna ve stabilizovaném stavu s tím, že měla nařízeno užívat léky. Prý okolní svět zcela vnímala a nedalo se předpokládat, že se něco podobného stane. 

Dva cizinci se nedávno pobodali u školy ve Staré Boleslavi.

Což je zvláštní, když tatáž osoba útočila už o dva týdny dříve v kavárně na Praze 5. Na toaletách si tam sundala tričko a snažila se jím uškrtit jinou zákaznici. Té se však prý podařilo vsunout mezi tričko a krk ruku a zabránila tak zranění nebo dokonce smrti. Podle svědků už tenkrát útočnice přiznala, že chce dlouho někoho zabít.

Tato dívka se oběsila v den vysvědčení, šlo bohužel o případ, který se stává každý rok.

O to víc zaráží prohlášení profesionála o tom, že se další podobný čin nedá předpokládat. Tím spíš, když žena opakovaně tvrdila, že je podobné chování normální. Za vraždu jí teď hrozí až dvacet let vězení. V případě zvlášť surového činu může přijít i výjimečný trest.

Své interní vyšetřování o tom, zda přeci jen někdo neudělal chybu, rozjela i bohnická léčebna. Martin Hollý slíbil, že o jeho výsledku bude informovat. Stejně, jako se dozvíme výsledky z kontroly, kterou do Bohnic poslal ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček.