Tisíce zvířat nemusí zemřít!

Pomáháte?
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Jak to zařídit, aby stovky, ne-li tisíce zvířat nežily jen tak na ulici? Aby zvířata neumírala pod koly aut, neroznášela nemoci či nekončila zbytečně v útulcích? Ojedinělý projekt se snaží o osvětu!
 

Slyšeli jste už o projektu Nekupuj. Adoptuj!? Právě oni přišli s inovativní novinkou, s níž se snaží zachránit tisíce zvířat před smrtí. Hnutí rozjelo kampaň KASTRACE MI POMOHLA. Právě teď hledá lidi, kteří by pomohli roznést poselství do všech měst, městeček i vesnic. A to doslova.

Ještě stále mezi námi existuje spousta lidí, která si neuvědomuje, jak moc je prospěšná kastrace. Někteří tvrdí, že vykastrované kočky nechytají myši, jiní zase nechtějí utrácet. Neuvědomují si ale, že je v sázce mnohem víc. Jsou to životy nevinných zvířat, která se potom toulají ulicemi nebo jsou usmrcována (například koťata) ihned po narození.

K podobným případům by vůbec nemuselo docházet. Marley měl zemřít horkem, teď hledá nový domov
Nekupuj. Adoptuj! Cílem projektu Nekupuj. Adoptuj! je přispět k vyřešení kritické situace opuštěných psů a koček v České republice. Poradí, proč a jak zajít raději do útulku pro nějakého toho opuštěného mazlíčka.

V rámci akce KASTRACE MI POMOHLA projekt hledá dobrovolníky, kteří by roznášeli letáky a vyvěšovali je na informační tabule. Jak na to?

1. Stáhněte si libovolný kastrační leták, vytiskněte a rozneste ho po svém okolí. Vložte ho třeba do všech schránek ve vesnici, dejte paklík na veterinu, na obecní úřad či na místa, kde chodí hodně lidí. Nebo si stáhněte plakát, vytiskněte ho v libovolné velikosti a vyvěste na volné plochy ve vaší obci. Letáky i plakát naleznete buď na Facebooku (skupina: Kastrace mi pomohla: roznos letáků), nebo na www.kastracemipomohla.cz (v sekci “5 minut”).

2. Nemáte-li možnost tisku, ale chuť roznášet, požádejte zde o pomoc s tiskem a následným zasláním na vaši adresu. Nebo naopak – pokud je pro vás tisk hračka, nabídněte své služby ve facebookové skupině - jistě se najde někdo, kdo vámi poskytnuté letáčky rád roznese.

3. A nejdůležitější bod - pochlubte se svým dílem! Vyfoťte místa, na která jste vylepili plakáty, a fotky pošlete opět na Facebook. Nezapomeňte připsat, kde plakát visí či kam se podařilo letáky umístit.