Pobodaná žena i otrávený chlapec. Týden ve středu Čech byl opět tragický

Než přijedou záchranáři, mnohdy o životě rozhodují vteřiny
 

Přestože je léto, tragédie se lidem nevyhýbají. V uplynulém týdnu zbytečně zhaslo několik lidských životů. Kromě nich jsme ale informovali i o milých věcech.

Najde se páníček pro dvouletého pejska?

Na začátku týdne bylo pěkné horko. To málem stálo život psa, kterého nějaký nelida uvázal na slunce u plotu mateřské školy v Kralupech nad Vltavou. Nenechal mu tam ani vodu a prostě psa opustil. Naštěstí jej nalezli lidé dřív, než přišla smrt. Marley teď v útulku čeká na nového páníčka.

Před čelákovickým Albertem zkolaboval muž. Přestože se svědci snažili muže resuscitovat, v čemž pokračovali i přivolaní záchranáři, muži však nebylo pomoci.

Také jsme pro vás v pondělí spustili hlasování v soutěži o nejkrásnější zahrádku. Pokud máte svého favorita, podpořte ho. A pokud byste se třeba ještě sami chtěli soutěže zúčastnit, máte možnost. Stačí poslat fotku a my vás zařadíme do hlasování.

Představili jsme vám práci hasičů-lezců, kteří patří mezi hasičskou smetánku. Vždyť provádí záchranné práce ve výšce a nad volnou hloubkou pomocí lanové techniky, denně koukají smrti do tváře, a proto je jasné, že do tohoto útvaru nemůže jen tak někdo.

Městský soud v Praze propustil z vazby muže, který je obviněný z vraždy ve stadiu pokusu. Jeho okolí má strach. Když se totiž naposledy pohádal se svým sousedem, hádka skončila střelbou. Muž totiž vytáhl pistoli a na souseda šestkrát vystřelil. Postřelený muž putoval do krčské nemocnice, střelec do vazby.

 

Další tragická zpráva pak přišla z pražských Košíř. Dvouletý chlapeček zde požil hydroxid sodný, chemickou látku, kterou ukrývá čistič odpadů Krtek. Tahle nehoda bude mít zřejmě trvalé následky.

Tragédií skončila hádka dvou žen na pražském Smíchově. Třiatřicetiletá žena nedávno propuštěná z psychiatrické léčebny si vzala z regálu nůž a svou starší sokyni pobodala. Žena i přes rychlý příjezd záchranářů na místě zemřela. Kriminalisté ženu obvinili z trestného činu vraždy, její motiv však zůstává záhadou.

Chystáte se někam na dovolenou? A víte, že jsme pro vás připravili seriál článků, které vám poradí, jak na cestách ušetřit? Už jsme vám poradili, kdy cestovat, kde přespat, jak se stravovat, a v posledním díle pro vás máme tipy, jak se vlastně v daném místě pohybovat.

Pustí vás k ní opravdu blízko...

A pokud nemáte peníze na zahraniční dovolenou, spoustu zábavy si užijete i v našem regionu. Například v Dubči mají zoo, kde si můžete sáhnout na lvíče, ve volnočasovém areálu Vrchbělá zase čekají na sportovní nadšence in-line stezky, rozhledna, dětské hřiště, zoo. Za zábavou můžete zajít i v Mladé Boleslavi, palác Templ aktivitami praská.

Letní pohodu si můžete užít, i když nepojedete na výlet. Stačí vyrazit na nějakou pořádnou letní zahrádku. Tipy na ty nejlepší v oblasti jsme pro vás připravili. Nebo vyrazte hledat pokémony. Je to fenomén současnosti, loví je mladí i starší ročníky.