Strážníci zachránili muže, srdce mu nahodili přímo na ulici

Strážníci udělali dobrý skutek
 

Obrovské štěstí měl muž, který v Praze zkolaboval přímo na chodníku. Skupinka lidí si všimla, že jdou kolem strážníci městské policie a přivolali je na pomoc. Jednalo se o vteřiny, policisté ale naštěstí reagovali velmi rychle. 

Skupinka mávajících osob upozornila hlídku strážníků ze speciální skupiny taxi, která právě kontrolovala taxikáře, že se něco děje. Na chodníku bezvládně ležel postarší muž. "Protože nejevil známky života, začali strážníci okamžitě provádět nepřímou masáž srdce," potvrdila policejní mluvčí Irena Seifertová.

Ne vždy dělají policisté, co se má. Tento nechal řídit služební auto civilistu.

Operátorka záchranné služby jim během masáže dávala další pokyny, jak správně postupovat. "Zásah byl velmi rychlý a profesionální. Byla klika, že policisté byli nablízku," uvědomoval si jeden ze svědků. Po prvních nutných krocích strážníci zavolali záchranku a předali muže do péče lékařů. 

Strážníci z taxi týmu mají dobré dny. Zde doprovodili do porodnice vůz s rodící ženou,

Jak se podařilo zjistit, dotyčný muž se skácel na chodník z ničeho nic. "Procházel se normálně po ulici, pak se mu však zřejmě udělalo nevolno a upadl na zem," popsala žena, která celý icident viděla. Muž byl po profesionálním a hlavně rychlém zásahu převezen do jedné pražských nemocnic. Jeho stav je už stabilizovaný a životní funkce nejsou ohrožené.