Otřesný nález! V třídírně plastu našli tělíčko novorozence

Zřejmě se jednalo o vraždu
 

O takových věcech se nikdy nepíše snadno. Pro každého je to něco jako noční můra. Představte si, že jdete s odpadky, otevřete kontejner a tam bude tělíčko novorozence. Strašná představa, ze které mrazí. Něco podobného teď musí řešit pražští kriminalisté.

Dnes brzy ráno vyšetřovatelé vyjížděli do třídírny plastu v Praze 10 k nálezu tělíčka novorozence. S největší pravděpodobností šlo o donošené dítě, které zemřelo násilnou smrtí. "Přesnou příčinu smrti určí až pitva, ale kriminalisté už případ řeší jako zvlášť závažný zločin vraždy," potvrdila policejní mluvčí Andrea Zoulová. Někdy si říkáte, jestli se ten svět definitivně nezbláznil. Tak jako když muž vyhodil psa z devátého patra a o několik dní později se sám zastřelil.

Často se stává, že matka, která dítě odloží nebo dokonce zavraždí, je okolím do té doby považována za vzornou a bezproblémovou.

Detektivové nyní pátrají po dosud neznámém pachateli, který dítě pohodil asi ve druhé polovině tohoto týdne do kontejneru s tříděným odpadem někde na území hlavního města Prahy nebo ve Středočeském kraji. Mohlo jít samozřejmě o ženu, ale klidně i muže. Stává se totiž, že podobný čin je někdy drsnou souhrou obou partnerů, občas může jít i o nešťastnou náhodu a následnou paniku. 

Policie zároveň žádá o pomoc a spolupráci širokou veřejnost i zdravotníky gynekologických a porodnických ambulancí. "Jakoukoli informaci o ženě, která byla do nedávna ve vysokém stadiu těhotenství a v současné době je podle vzezření již po porodu a bez dítěte, přijmou policisté na lince 158," dodala Zoulová. Jednání, nad kterým zůstává rozum stát, se nedávno odehrálo také v Praze na Andělu. Žena tam zavraždila náhodně vybranou oběť.