Rodičky v nymburské nemocnici čekají lepší časy. Začíná modernizace

Gynekologicko-porodnické oddělení projde modernizací
 

Během prázdnin se bude rekonstruovat oddělení pro rodičky. Jako první přijde na řadu výměna výtahu, následovat ho budou nové obklady, vylepšení porodnického sálu i nová sprcha pro zaměstnance.

Na gynekologicko-porodnické oddělení v nymburské nemocnici nastoupily modernizace. První úpravou projde výtah. Ten stávající, který už má nejlepší léta za sebou, nahradí nový, který odpovídá nejnovějším nárokům na bezpečnost a funkčnost. V souvislosti s rekonstrukcí se však pacientky nemusí obávat omezení provozu gynekologicko-porodnického oddělení, kde je s ohledem na zdravotní stav pacientek funkční výtah nezbytností. 

Modernizací za desítky miliónů prochází mělnická nemocnice. Jaké jsou všechny plánované investice?

"Po dobu výstavby nového výtahu bude oddělení umístěno do čerstvě rekonstruovaných prostor v pavilonech B a C. Na pacientky zde čeká moderní, krásné a doposud nevyužívané prostředí, takže v žádném případě po přestěhování nepocítí jakýkoliv diskomfort, naopak. Se stěhováním všeho potřebného začneme 23. července, od 26. července bude prozatímní gynekologicko-porodnické oddělení plně funkční,“ říká jednatelka nemocnice Alena Havelková.

Opravy vyjdou na milion a půl

Vedení města vyhlásilo výběrové řízení, z něhož jako vítěz vyšla firma VHL s.r.o. s nabídkovou cenou 1,4 milionu.

Podle starosty Nymburka Tomáše Macha je prioritou města i nemocnice naplňování potřeb jak pacientů, tak i personálu nemocnice. "Pevně věřím, že v tomto trendu budeme pokračovat i v následujících letech,“ uvedl starosta.

Výměnou projdou obklady, rozvody i sprchy

Kromě výměny výtahu čeká oddělení řada dalších úprav. Dojde zde k výměně obkladů na porodních sálech a v místnosti příjmu, na sálech se demontuje povrchová instalace elektrorozvodů a rozvodů vody, které budou zasekány pod omítku. 

Zároveň je naplánována úprava sprchy, která slouží zaměstnancům, opraví se komplet sociální zázemí příjmu rodiček a na řadu přijde také rekonstrukce podlahy, a to nejenom jejího povrchu, ale i rozdrolené podkladní vrstvy. Připraveny jsou i technické úpravy jako instalace nových stoupaček nebo takové, které do budoucna zjednoduší další případné zásahy do rozvodů v suterénu pavilonu.