Protáhněte si nohy! Vyrazte na cyklovýlet ovocnou stezkou

Kam na výlet na kole? Máme pro vás super tip
 

Zajeďte si na originální cyklovýlet. Projeďte si sedmdesát dva kilometrů dlouhou cyklotrasu, která vede podél ovocných sadů a prodejen. Ideální nápad, jak strávit letní den.

Nebaví vás tradiční cyklostezky? Máme pro vás tip na výlet. Projeďte si na kole Středočeskou ovocnou stezku. Je to tematicky zaměřená stezka ve Středočeském kraji, mezi Kolínem a Českým Brodem. Trasa vede po polních cestách a malých silnicích třetí třídy. Označuje ji žluté dopravní značení pro cyklotrasy s logem stezky.

Na cyklovýlet se řádně vybavte. Co vám nesmí chybět kromě helmy a pití?

Projeďte se podél ovocných sadů 

Celý výlet pojedete kolem ovocných sadů a prodejen ovoce a mnoha ovocných výrobků, jako jsou například mošty, pálenice, křížaly a další. Čeká na vás sedmdesát dva kilometrů dlouhá trasa, její nástupní i konečné místo je v Křečhoři u Kolína. Do Křečkohoře se hravě dostanete z Kolína po vyznačených cyklistických trasách.

Kterými místy projedete? Z Křečkohoře se stále držte žlutého značení pro cyklostrasy. Dostanete se do do Chocenic, Blinky, Žabonos, Miškovic, Klášterní Skalice, Kouřimi, Ždánic, Bulánky, Dobrého Pole, Vitic, Kšel, Přistoupimi, Tuchoraze, Vrátkova, Mrzek, Přišimas, Rostoklat, Tuklat, Břežan, Štolmíře a do konečného a zároveň nástupního Českého Brodu, kde je přímé napojení na vlak Kolín - Praha.

Projeďte si střední Čechy na kole. Co takhle výlet na Karlštejn?

Vyžití najdou i sportovní nadšenci s láskou ke smartphonům

Pro vyznavače chytrých telefonů je na trase nainstalováno 18 taggů s kódem. Díky nim si mohou uživatelé do telefonu nahrát informace o okolí. Geocaching (hra na pomezí sportu a turistiky, pozn. red.) se ve středu Čech pomalu, ale jistě rozrůstá.

Trasa ovocné stezky je rozdělená na deset částí s deseti odpočívadly s mapou a informacemi o tradici ovocnářství na daném území. Na každém odpočívadle je pro děti umístěn reliéfní obrázek k sejmutí tužkou.