Hasiče spustili hlavou do kanálu, aby zachránil kachňata

Nebyl to snadný zásah
 

Rozhodně to nebyla akce, ke které hasiči vyjíždějí každý den. Přesto se jim podařilo zachránit čtyři životy s nasazením vlastního zdraví. Sice ne lidské, ale vypadalo to, že z toho mají stejnou radost, jako kdyby šlo o vyproštění člověka. 

Byla to hodně kuriózní situace. Kdyby šel dnes někdo náhodou po Sokolské ulici a viděl tři dospělé chlapy, jak se sklánějí nad kanálem a pak jednoho spouští po hlavě dolů, mohl si myslet všechno možné. Jenomže šlo o životy, doslova. 

Na dálnici D1 měli hasiči mnohem těžší zásah, hořelo tam auto.

Čtyři kachňata se totiž při přecházení silnice dostala na nebezpečné území a málem se jim to stalo osudným. Spadla do kanálu a nebýt pohotového zákroku hasičů, dospělé kachny by z nich nikdy nevyrostly. A jak se vlastně cítí takový hasič, když je hlavou v kanále? "Byl jsem v úzkých. Teda jako v úzkém kanálu. Nebyl to těžký zásah," usmíval se hlavní hrdina záchranné akce. 

Víte, že se dá téměř uhořet jen kvůli vajíčkům? Tady je důkaz...

Kachňata byla nakonec úspěšně předána do péče kachní matky. "Sáhl jsem po nich a měl jsem je obě. Další dvě jsem jen slyšel. Nebylo to poprvé, co jsem byl v kanálu, takže dobrý," dodal spokojený hasič. I takové zásahy patří k práci hasičů, jejichž krédem je pomáhat tam, kde je to potřeba.