Martin Kupka: Současné vedení kraje předvedlo, jak to nemá fungovat

Martin Kupka má jasnou vizi
  |  Komerční sdělení

Rozvoj kraje a zajištění vhodných projektů a investic. To by měly být jedny z hlavních zásad, kterými by se měl řídit asi každý hejtman, a dělat všechno pro to, aby vize přeměnil v realitu. Funguje to, nebo to lze dělat lépe? I o tom s kandidátem na Středočeského hejtmana za ODS Martinem Kupkou.

Některé projekty se do Středočeského kraje za současného vedení povedlo dostat, například plánovaná stavba Vědeckého areálu v Buštěhradě. Podle Kupky na tom však příliš velké zásluhy nemá. "Je naopak jeho dluh, že nedokázalo vybudovat lepší napojení na dopravní infrastrukturu. Chybí tu přivaděč na dálnici D7. Ten by zásadně pomohl i dalšímu rozvoji průmyslového areálu, tak zvané staré Poldovky. Současné vedeni kraje předvedlo, jak to nemá fungovat."

Proč jsou podle Martina Kupky důležité krajské volby?

Jak by se tedy zachoval on, pokud by už nyní seděl v hejtmanském křesle? "Z krajské úrovně je možné pomoci rozvoji nejen kladenských brownfieldů zmíněným lepším dopravním napojením. Na větší využití čeká celý bývalý vojenský prostor Milovice Mladá. Tam bohužel sociálnědemokratické vedení kraje s podporou komunistů předvedlo, jak to nemá fungovat."

Podle člena ODS kraj přišel o 100 milionů korun z dotací.

Martin Kupka vidí jasné chyby, které se v minulosti staly. "Snaha bývalého hejtmana Ratha vybudovat tam obrovskou solární elektrárnu skončila absolutním fiaskem." Pokud by byl zvolen do pozice hejtmana, v tomto případě by rád šel jinou cestou. "Chceme jít cestou menších projektů s jasným užitkem."