Stavte se v ZOO, bude se slavit!

Samec tygra malajského Johann v Zoo Praha
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Tento týden můžete v Zoo Praha slavit hned dvakrát! V sobotu si rozhodně nenechte ujít oslavy v rámci Mezinárodního dne tygrů, a pokud jste nedočkaví a nechcete se slavením otálet, můžete přijít do zoo gratulovat již v pátek - první narozeniny oslaví mládě gibona stříbrného.

V sobotu 30. července se společně se Zoo Praha můžete připojit k oslavám Mezinárodního dne tygrů. Zoo chce mimo jiné upozornit na alarmující snižování počtu těchto jedinečných šelem ve volné přírodě a zdůraznit nutnost jejich ochrany.

Zajímavosti ze života tygrů vám během celého dne zprostředkují průvodci na informačním stánku poblíž Pavilonu šelem a plazů a ve 14:30 se pak můžete těšit na výjimečné komentované krmení tygrů v jejich venkovních výbězích.

Zoo pomáhá, jak jen je to možné. Například vrací do volné přírody koně Převalského. Foto: Návrat "převaláků" do přírody! Viděli jste to?

Již v pátek 29. července se můžete připojit ke gratulantům při oslavě prvních narozenin samečka gibona stříbrného a přesvědčit se na vlastní oči, jaký se z malého Silvera Arrowa stal za rok zdatný akrobat. Během celého dne si i vy můžete zkusit, jaké je to být gibbonem - na stánku u jejich výběhu budou celý den připraveny aktivity pro děti a dospělé.

 

PROGRAM:

pátek 29. 7. 2016

10:00 – 15:00 Probuď v sobě gibona! - vzdělávací stánek u expozice gibonů

11:30 a 14:00 Komentované krmení gibonů

 

sobota 30. 7. 2016

10:00 – 16:00 Ze života tygrů - informační stánek poblíž pavilónu šelem a plazů

14:30 Komentované krmení tygrů ve venkovních výbězích