Novorozenec nalezený ve třídírně plastů byl zavražděn. Policie prosí o pomoc

Právě narozené dítě prostě pohodili do třídírny plastu!
 

Je to realita, nebo se to opravdu děje? Co všechno lidi neudělají, nad tím zůstává rozum stát. Když policisté nalezli mrtvého novorozence ve třídírně plastu, vypadalo to, že dítě tady někdo jen tak pohodil. Jenomže pitva ukázala na ten nejotřesnější scénář. Policie prosí veřejnost o pomoc!

Všechno to začalo 24. července brzy ráno. Tehdy policisté vyjížděli do třídírny plastu na Praze 10, kde se našlo tělíčko novorozence. O případu jsme již informovali: Otřesný nález! V třídírně plastu našli tělíčko novorozence. Kriminalisté určili, že šlo o sice donošené dítě, jeho matka (nebo rodiče) ho však pravděpodobně zavraždila hned po porodu. "Přesnou příčinu smrti určí až pitva, ale kriminalisté už případ řeší jako zvlášť závažný zločin vraždy," potvrdila tedy policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Pitva odhalila neuvěřitelné věci

Pitva ukazuje na to, že holčička byla donošená a byla zdravá. Bohužel, najevo vyšly i méně radostné informace. "Pitva vyšetřovatelům prozradila otřesné detaily mechanismu zranění dítěte, to podle všeho zemřelo bezprostředně po porodu násilným způsobem," uvedla bez dalšího upřesnění Zoulová. Co bylo narozenému dítěti prováděno, na to radši ani nemyslet. Předčasně ukončený život však bude po zásluze potrestán, jakmile bude matka dítěte dopadena.

Matka zřejmě porodila na toaletě
Podle pátrání kriminalistů mohlo dojít k porodu kdesi na veřejné toaletě. Tomu by podle informací mluvčí pražské policie nasvědčovalo i to, že společně s dítětem, které bylo zabaleno do igelitu, byly zabaleny i papírové ručníky. Otřesný scénář tedy mohl vypadat tak, že matka na veřejném záchodku porodila a dítě společně s placentou a pupeční šňůrou dala do igelitu, k němu pak dala i papírové ručníky. Život dítěte dále někdo ukončil násilným způsobem (buď matka, nebo někdo jiný). Pak už se našlo jen mrtvé tělíčko. 

 

Kdo je matkou dítěte nebo kde žena porodila, to policisté zatím netuší. Do třídírny mohl být náklad (spolu se zavražděným dítětem) přivezen se zásilkou separovaného odpadu z kontejnerů na vytříděné plasty odkudkoliv z Prahy, ale i ze Středočeského kraje. Policie tedy prozatím tápe. Proto se obrací se žádostí o pomoc na veřejnost.

 

Znáte podrobnosti? Uvědomte kriminalisty
"Vyšetřovatelé uvítají jakékoli poznatky k ženě, která byla přednedávnem v pokročilém stupni těhotenství – a nyní je dle vzezření po porodu a bez dítěte," konstatovala Zoulová.

Informace by vedle gynekologů a porodníků mohli mít také zaměstnanci lékáren. "Rodička nebo osoba z jejího okolí mohla v uplynulém týdnu požadovat v lékárně vydání léků na poporodní komplikace – nebo alespoň tyto komplikace konzultovat. Se stejnou naléhavostí se policie obrací i na personál veřejných toalet," uvedla Zoulová s tím, že klíčovou informaci nemusí mít jen zaměstnanci záchodků, ale i kdokoliv, kdo záchodky používá.

Jakékoli poznatky, které by s případem vraždy novorozence mohly souviset, přivítá policie na bezplatném čísle tísňové linky 158.