Dva požáry aut se obešly bez zranění

Oba požáry se podařilo uhasit
 

Středa ráno byla na Příbramsku ve znamení plamenů. Hořela zde dvě auta, oba incidenty dělily asi čtyři hodiny a osm kilometrů.

První požár zaplál opravdu velmi časně, jen pár minut přes čtvrtou ranní! A to v katastru obce Obořiště na místní silnici vedoucí souběžně se strakonickou dálnicí D4 poblíž 33. kilometru. V plamenech se ocitla škodovka. Požár se profesionálním jednotkám HZS Příbram a Dobříš podařilo za dvanáct minut od příjezdu lokalizovat a za dalších třiadvacet zlikvidovat. Vozidlo to ale odneslo, bylo celkově zlikvidováno. A jaká vznikla škoda? Jde o patnáct tisíc, příčinou má být úmyslné zapálení.

Na jiné dálnici se rekonstruuje: Část dálnice D1 bude uzavřená

Ke druhému hořícímu automobilu vyjeli hasiči z příbramské stanice v půl deváté na silnici číslo 4 mezi koncem dálnice u Skalky a obcí Dubenec. V tomto případě byl požárem zasažen motorový prostor a část kabiny osobního auta. “Požár vznikl za jízdy a jeho příčinou byla technická závada na elektroinstalaci. Hasiči plameny lokalizovali za sedm minut od svého příjezdu na místo, likvidaci nahlásil velitel zásahu v 9.05 hodin, říká Zdeněk Stoklasa, vyšetřovatel požárů územní odbor Příbram. Přímé škody se vyšplhaly na 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty na 20 tisíc. Obě události se obešly bez zranění osob.

Klíčová slova: