Dovolená v Červeném Dvoře? Jako kdybybyste jeli ke svým známým

Na balkón se vešel prostorný rozkládací gauč, křesla, stůl, dokonce i houpačka. Jen tak čtete, dýcháte čerstvý vzduch a koukáte do zelena
 

Máte rádi domáckou atmosféru penzionů, kdy se o vás majitelé osobně postarají? V tom případě pro vás máme jeden skvělý tip na jihu Čech.

Do Krumlova se jezdí většinou na víkendy a v hotelech lidé zůstávají průměrně jen jednu noc. Tento trend se krumlovští hoteliéři i restaurátoři snaží ze všech sil změnit. Stačí však jet pouhých 10 kilometrů za město a majitelé Apartmánů Červený Dvůr si s takovými problémy vůbec nemusí lámat hlavu. Já sama bych u nich klidně strávila celé prázdniny i vánoční svátky.

Jela jsem letos v červenci navštívit blízké kamarády, kteří se rozhodli žít v Krumlově a v Budějovicích. Při té příležitosti jsem s mužem prozkoumala i další krásy jižních Čech. První dvě noci jsme bydleli v Krumlově. Další v apartmánu Červený Dvůr.

Krumlovské hotely se nám tuze líbily. Ale necítila jsem žádný smutek, ani lítost, když jsme odjížděli. Ovšem při vracení klíčů manželům Šimečkovým z Červeného Dvora jsem tohle všechno opravdu cítila. Ještě než jsme odjeli, už jsem volala kamarádkám a organizovala tady dámskou jízdu.

Amazing Places
Chcete víc tipů na stylové ubytování v tuzemsku? Tak mrkněte na stránky www.amazingplaces.cz, případně na jejich Facebook

Doporučuju toto místo zejména rodinám s dětmi. Přímo na zahradě je totiž velké hřiště s domkem pro děti, houpačky, fotbalové hřiště. Děti si hrají a rodiče odpočívají na zahradě. V odděleném domku naproti apartmánům si každý může sám načepovat pivo a nakrájet si k tomu kus špeku. My jsme tam měli i večeři, když jsme přijeli. Pan Šimek zrovna slavil narozeniny a na grilovačku pozval rodinu a nakonec i nás.
 

Apartmány byly překrásné, ale obrovský balkón byl ještě lepší

Apartmány jsou skvělé i pro páry, které touží po romantickém pobytu na venkově. My jsme byli naprosto okouzleni interiérem. Bylo to jako jet k babičce na chatu. Můj muž se na první pohled zamiloval do kachlových kamen, jež pan majitel pořídil do každého apartmánu. Já zase do balkónu, který byl velký skoro jak náš byt v Praze. Tudíž jsme se tam ihned uvelebili i s peřinami. Máte-li rádi usínání při pozorování hvězd a spaní na čerstvém vzduchu, zkuste to tady.

Pokud chcete zažít romantiku tradičně, vyrazte na výlet do Tábora a ubytujte se v penzionu Kostnický dům.

Podle mě jsou apartmány výbornou volbou pro delší pobyty v jižních Čechách. Navštívíte Krumlov a všechny jeho památky, galerie a muzea. Večer si dáte ve městě večeři, pak přijedete do Červeného Dvora, kde se vyspíte do růžova. A další dny si uděláte výlety autem do jiných nedalekých míst, jako je Hluboká nad Vltavou, Rožmberk, Lipno, Kleť. Nebo se taky můžete vydat pěšky na procházku po čtyřhektarovém parku, který patří k zámku Červený Dvůr a nachází se hned vedle apartmánů.

My Češi jsme národ chalupářů. Ti šťastnější vlastní chatu kdesi za městem. Ti, co ji nemají, tak si je rádi půjčují nebo pronajímají. Avšak Apartmány Červený Dvůr nejsou jen stylové chaty uprostřed lesa. Hosté totiž mají příležitost stát se na chvíli součástí jedné rodiny. Majitelé naproti apartmánům bydlí i se svými rodiči a dětmi. Všechny oslavy se pořádají na zahradě, kterou sdílí s hosty. A to ve mně vyvolalo pocit, jako kdybych jela ke starým známým na návštěvu. A oni pro nás připravili ne gauč, ale rovnou překrásný byt.