O víkendu vás potěší parní vláček

Vyrazíte na výlet?
 

Parním vlakem se můžete svézt v sobotu 6. srpna. Kam až pojede a co všechno zažijete?

V sobotu 6. srpna vypraví České dráhy parní vlak v čele s lokomotivou, která nese název „Bulík“ na tradiční řezbářské sympozium Křivořezání na hradě Křivoklát. Parní vlak bude začínat na nádraží v Praze-Braníku a z Křivoklátu bude dále pokračovat přes Rakovník až do Lužné u Rakovníka, kde si mohou zájemci prohlédnout železniční muzeum Českých drah.

Zpáteční jízdenka na Křivoklát stojí 280 Kč, v prodeji jsou také výhodné rodinné zpáteční jízdenky za 570 Kč a jednosměrné jízdenky za 240 Kč. Zpáteční jízdenka pro úsek z Křivoklátu do Lužné vyjde na stovku, jednosměrná na 60 Kč.


Parní vlak, který odjíždí z nádraží Praha-Braník v 9.13, bude sestavený z historických vozů, uprostřed vlakové soupravy najdete zařazený bufetový vůz s nabídkou občerstvení, kde si zájemci mohou zakoupit také upomínkové předměty z historie i současnosti železnice. Na Křivoklát přijede parní expres v 11.14 a do Lužné u Rakovníka ve 12.05. Zpět z Lužné se bude vracet ve 14.35 a v 15.35 z Křivoklátu. Příjezd do Prahy-Braníka je naplánován na půl šestou.

Znáte všechny novinky z železniční dopravy? Vlaků pro zdravotně postižené přibude!

 

V železničním muzeu v Lužné u Rakovníka najdete expozici o historii železnice v Čechách, rozsáhlou sbírku lokomotiv a železničních vozidel, modelové kolejiště.

Cestující tohoto zvláštního parního vlaku, kteří předloží platnou jízdenku, získají na hradě Křivoklát 20% slevu ze vstupného. Na hradě Křivoklát se bude konat 21. ročník setkání řezbářů Křivořezání. K vidění bude práce řezbářů, hrnčířů, tkalců, dráteníků, perníkářů a podkovářů. Návštěvníci se můžou těšit i na ukázky pletení ošatek nebo tažení skla. Chybět nebude ani historická hudba, vystoupení šermířů a bohaté občerstvení.

Klíčová slova: