Chcete na hrad či zámek zadarmo?

Už jste se zapojili?
 

Vstupné na hrady a zámky se může pěkně prodražit, své o tom ví rodina Hořejších z Benešova, se dvěma dětmi už to není žádná legrace. Teď ale získáte vstup na zámek či hrad zdarma.

Klíč k památkám slouží ke snadnému vyhledávání turistických lokalit, oblíbených kulturních akcí nebo služeb. Naplánujete tedy výlet a získáte kompletní informace o dostupnosti památek. Navíc se můžete zapojit do věrnostního programu, díky tomu dosáhnete na různé slevy! "Podobné akce sledujeme, takže jsme zapojeni od úplného začátku, líbí se mi plánování tras, které nám usnadnilo cestování," říká Roman Hořejší. 

Víte, že na státních zámcích letos můžete fotit zdarma i interiéry? Asi že jsi ze zámku. A už jste se na nějakou tu památku vydali? Velký PŘEHLED zámků, na kterých jste ještě nebyli

Díky aplikaci se snadno zorientujete v nabídce památek a kulturních akcí, naplánujete si i výlety a trasy, ty nabízí podrobný mapový podklad. A co dále získáte? Klíč k památkám nabízí program pro individuální návštěvníky památek. Pokud během 12 měsíců navštívíte 6 státních památek po sobě, tak právě šestou návštěvu máte zdarma! "Návštěvu zdarma jsme už dostali, je to super, se dvěma dětmi se nám takhle podařilo pěkně ušetřit," pokračuje Hořejší.

Zaregistrovat se můžete buď online, nebo díky “papírovému klíči”, ten je volně ke stažení na stránce projektu (klickpamatkam.cz). Tam objevíte i podrobná pravidla. "My jsme se zaregistrovali online a jsme s tím spokojeni," dodává Hořejší. Do programu se mohou zapojit i školy a další vzdělávací ústavy pracující s mládeží ve věku 6-15 let. Organizace zapojené do projektu Klíč pro školy jsou oprávněné v rámci zájezdů mládeže čerpat 50% slevu ze sníženého tarifu vstupného.

Klíč k památkám realizuje Ministerstvo kultury, Národní památkový ústav a Asociace majitelů hradů a zámků. Je pro všechny návštěvníky památek, školy i další organizace, ve kterých najdete školní mládež.

Klíčová slova: