Pomozte ho najít! Po Kladně běhal muž s nožem a křičel Alláhu Akbar

 

Policie akutně prosí veřejnost o pomoc při pátrání po zatím neznámém muži, který běhal po Kladně s nožem v ruce a křičel "Alláhu Akbar". Zatím se neví ani to, jestli byl jeho čin motivován opravdu jeho náboženským vyznáním, nebo šlo třeba o duševně narušeného jedince. 

Policistům se podařilo získat z městského kamerového systému fotografie chlápka, který se měl pohybovat v kladenských ulicích s nožem a údajně vykřikoval Allah akbar! "Jedná se o muže ve věku 25 až 35 let, má střední postavu vysokou 165 – 170 cm. Je tmavší pleti, má černé vlasy a černý plnovous," potrvdila policejní mluvčí Michaela Nováková.

Pražský městský soud nedávo řešil teroristický útok na vlak.

Má jít spíš o přírodní typ a podle svědků mluvil plynule česky, bez přízvuku. "Asi mu ruplo v bedně. Ale rozhodně to není nic příjemného, když se něco podobného děje. Když vidíte, co se děje v okolních státech...raději na to nemyslet," popsala žena, která incident zaznamenala.  

Je Česko přestupní zemí pro teroristy? Do Prahy prý mířil jeden z iráckých radikálů.

Pokud byste měli jakékoli informace týkající se hledaného muže, policie je jistě přivítá na lince 158. Zároveň platí varování, když takového člověka na ulici potkáte, neměli byste se ho pokoušet zadržet vlastními silami.

Jak se bráníme proti případným útokům? Policie prochází důkladným cvičením.

Naopak, včas přivolané bezpečnostní složky mohou zabránit tragédii. Právě otřesné případy z Německa nebo Francie jsou dostatečným varováním. Nezbývá než doufat, že kladenský případ je jen výstřelkem podivína a nebylo to myšleno vážně.