Sprosté nadávky, močení na ulici a pokusy o pokousání! Byla to těžká noc

Žena nemohla skoro ani chodit
 

Pražští strážníci nemají snadný život. Nejen, že se musí vypořádat s různými lumpy a záškodníky, ale navíc občas tak trochu suplují práci pracovníků v protialkoholické léčebně. V centru hlavního města a v šesté městské části řešili dvě opilé ženy. Je s podivem, že to kočky vůbec přežily.

Asi každému z nás se občas povede, že skončí v posteli a všechno se s ním točí. Jsou však mezi námi i tací, kteří domů dorazit nezvládnou. Prostě proto, že jsou natolik pod vlivem, že to zkrátka nejde. A asi není nic horšího než pohled na totálně opilou ženu. Snad jen, když jsou rovnou dvě.

Naměřené hodnoty alkoholu 3,94 a 2,76 promile jsou dostatečně vypovídající. K tomu byly obě "dámy" vulgární a agresivní. "Jedna navíc beze stopy důstojnosti močila na schodech vedoucích do stanice metra. "Ženy nakonec skončily na záchytce," popsala za městskou policii Irena Seifertová.

Chlápek usnul zaparkovaný v poli, v krvi měl samozřejmě alkohol.

Jediná alespoň trošku pozitivní věc na celém případu je, že osud jedné z žen nebyl lhostejný náhodným kolemjdoucím. Z kamerového záznamu bylo zjištěno, že jeden pán se jí pokoušel pomoci, nakonec ale snahu vzdal, když byl častován nadávkami a nechutí. Snad budou jemu podobní nablízku někomu, kdo to bude skutečně potřebovat.

Tento opilec nejprve vymetl příkop, pak sestřelil protijedoucí auto.

Žena však bude muset nejprve změnit svůj slovník. Po příjezdu policistů jim sdělila, že má v sobě láhev vodky a cítí vleké bolesti v nohách. "Přitom strážníkům začala nadávat do hovad a pitomců. Hlídka přivolala i záchrannou službu. Po základním ošetření ji chtěli záchranáři přepravit do sanitky. Žena dělala vše pro to, aby jim přesun znemožnila, byla agresivní a sprostě nadávala," dodala Seifertová. V zájmu bezpečnosti všech přítomných jí nakonec museli strážníci nasadit pouta. Nakonec skončila na záchytce.

Snažil se ujet před policií, naboural několik vozů.

Druhá z opilých žen se zřejmě rozhodla, že venku je moc velké horko a dlažba v centru Prahy potřebuje ochladit. Možná proto se svlékla a začala na ulici močit. Když se ji policisté snažili umravnit, snažila se je poškrábat a pokousat. Také ona přečkala zbytek noci na protialkoholní záchytné stanici.