Loděnice Veletov shořela. Škoda je tady za 2,5 milionu!

Zobrazit fotogalerii (4)
 

Požár loděnice Veletov na Kolínsku si nevyžádal ztráty na životech. Škoda ale byla značná!

V brzkých ranních hodinách vyjížděli hasiči k rozsáhlému požáru loděnice. Na místě byly jednotky HZS Kolín a Kutná Hora, HZSP Paramo a.s. Kolín, JSDHO Starý Kolín, Týnec nad Labem, Nové Dvory a Plaňany. “Na místo vyjelo celkem 8 cisternových automobilových stříkaček a 1 automobilový žebřík,” uvádí mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

Jakmile přijela na místo první hasičská jednotka, došlo k vyhlášení druhého stupně požárního poplachu.

Nedávno hořelo v Masojedech, tady popelem lehl kombajn i pole. Opět hořel kombajn, tentokrát v Masojedech na východ od Prahy

Hořela starší celodřevěná přízemní budova o velikosti 30 x 5 metrů. Celá skončila v plamenech, uvnitř se nacházelo mnoho věcí. “Hořela starší celodřevěná přízemní budova 30 x 5 metrů, byla ve třetí fázi hoření, tedy celá v plamenech, uvnitř se nacházely lodě, rafty, přívěsy a další vybavení a věci vodáků,” pokračuje Holomčík.

Těsně před čtvrtou se začala dařit likvidace ohně. Uvnitř budovy byly propan-butanové lahve, ty se podařilo vynést. V půl šesté hasiči místo předali majiteli uhašené. Předběžná škoda se vyšplhala k dvěma a půl milionům, žádný majetek se bohužel nepodařilo zachránit! “Výsledek pachové zkoušky na akceleranty je negativní, vyšetřování příčiny bude pokračovat ve spolupráci s TÚPO,” dodává Holomčík. Ve vyšetřování příčiny hoření pomáhal i kynolog.

Klíčová slova: