Sloník Maxík i lvi slaví své dny. Stavte se v zoo

Malý Maxík je už čtyřměsíční slon
Zobrazit fotogalerii (3)
 

V Zoo Praha se chystají dvojité oslavy. Těmi nejdůležitějšími budou sloni a lvi! Oslaví totiž své svátky, při té příležitosti na návštěvníky čeká zajímavý program.

V zoo se zase slaví a opět hned na dvou frontách! V Údolí slonů na vás čeká zajímavý program v rámci Mezinárodního dne slonů, kterého se poprvé zúčastní i benjamínek sloního stáda - čtyřměsíční Maxmilián. Stranou nezůstane ani král zvířat, v Pavilónu šelem a plazů oslavíme v pátek také Mezinárodní den lvů.

Malý Maxmilián, jedno z nejoblíbenějších letošních mláďat, patří bezesporu mezi největší současná lákadla Zoo Praha. „Je zajímavé sledovat, s jakou pravidelností Maxmilián přibývá na váze - od svého narození váží každým dnem pravidelně o jeden kilogram více," říká o jednom ze svých nejmladších svěřenců kurátor Pavel Brandl. O tom, jak Maxmilian dovádí s dnes již tříletou Sitou, prvním mládětem, které se v Zoo Praha narodilo, se můžete na vlastní oči přesvědčit tento pátek v rámci oslav Mezinárodního Dne slonů.

Před nadávnem se podobně slavil Mezinárodní den tygrů. Pražská zoo oslavila Mezinárodní den tygrů

V Údolí slonů je pro vás během dne připraveno setkání s kurátorem Pavlem Brandlem a zajímavý program pro děti a dospělé na speciálním informačním stánku.

Další oslavy na vás v pátek čekají u Pavilónu šelem a plazů, kde si připomeneme Mezinárodní den lvů. Přijďte se podívat, jak dovedou být tyto důstojně vyhlížející šelmy hravé a bezprostřední! Obě oslavy mají upozornit na to, jak jsou oba tyto druhy v přírodě ohrožené a že jich ubývá.

PROGRAM:

Mezinárodní den slonů - Údolí slonů

10:30  Setkání u slonů

12:30  Setkání u slonů - s kurátorem Pavlem Brandlem aneb vše, na co jste se chtěli zeptat

14:30  Setkání u slonů

Mezinárodní den lvů - Pavilón šelem a plazů

11:30  Setkání u lvů                                                   

14:00  Setkání u lvů     

15:00  Setkání u lvů - hravé šelmy v akci

Klíčová slova:
zoo
lev