Mladoboleslavských "přechodářů" je letos nedostatek. Policie hledá posily

Dozor chybí před pěti základními školami
 

V Mladé Boleslavi hlídají přechodáři bezpečnost před základními školami již několik let. Nyní jich je však nedostatek a před pěti školami bude dohled chybět. Městská policie hledá nové pomocníky z řad aktivních důchodců.

V minulých letech se mladoboleslavské městské policii osvědčili tzv. přechodáři, kteří hlídají bezpečnost před místními základními školami. Tito pracovníci jsou vyškolené odborem dopravy a jejich úkolem je vypomáhat při zajištění bezpečného přecházení dětí při cestě do školy a stejně tak při odchodech po vyučování.

S bezpečností potřebuje městská policie pomoci

Mezi přechodáře patří aktivní důchodci, kteří mají jakékoli řidičské oprávnění. Tento rok jich je však nedostatek a prázdná místa jsou rovnou před pěti základními školami. Od září nejsou obsazeny přechody u 3. ZŠ v ulici Laurinova, u 4. ZŠ v ulici Pražská, u 5. ZŠ v ulici Dukelské, u 6. ZŠ v ulici Jilemnického a u 9. ZŠ v ulici 17. listopadu.

"Pokud by měl někdo zájem o tuto činnost, může si podat písemnou přihlášku s adresou a telefonním kontaktem na operační středisko Městské policie v Palackého ulici č. p. 68," řekl ředitel městské policie Tomáš Kypta.