Cizince zatkla policie, měl padělaný pas!

Na černou práci opatrně
 

Dělníci z ciziny v Česku často pracují načerno, někteří pak mají dokonce falešné cestovní doklady. Přesně to odhalili policisté ve Všestudech.

Cizinecká policie z Mělníka se nestačila divit, když ve čtvrtek narazila na cizince, který se při kontrole prokázal falešným pasem. „Hlídka cizinecké policie z Mělníka z oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort prováděla kontrolu v obci Všestudy. Na stavbě jednoho z rodinných domů kontrolovala cizince, který zde prováděl zednické práce. Předložil rumunský cestovní doklad, který po bližším zkoumání vykazoval známky padělání,“ uvádí mluvčí mělnické policie Markéta Johnová.

Není to jediný případ, poslední dobou se nám nějak rozmnožily. Práce načerno se cizincům nevyplatila

Vinořští specialisté na padělání dokladů zjistili, že muž nemá ani pracovní povolení. „Na místo byli okamžitě přivoláni policisté z oddělení dokladů a specializovaných činností z Vinoře s technikou a vybavením pro důkladné zkoumání. Ti potvrdili, že se skutečně jedná o padělek. Cizinec neměl ani příslušná pracovní povolení," pokračuje Johnová.

 

Třicetiletého muže zajistili a převezli do Prahy. Odtud putoval po provedení potřebných úkonů do zařízení pro zajištěné cizince v Drahonicích. Je podezřelý ze spáchání přečinu padělání a pozměňování veřejné listiny. Policisty nyní ještě čeká nelehký úkol, zjistit jeho pravou identitu.

 

Klíčová slova: