Motorkář nezvládl brzdění a skončil pod koly auta, na místě zemřel

 

Během velmi krátké chvíle se sjely všechny záchranné složky k dopravní nehodě, která se stala mezi Sojovicemi a Starou Boleslaví. Mladý lidský život už se jim však přes veškerou snahu zachránit nepodařilo. Přitom šlo, mimo jiné, i o obrovskou smůlu. 

Motorkáři nemohou přijít na jméno řidičům aut, ti zase nadávají na, podle nich, šílence na dvou kolech. Buď jak buď, nic doopravdy zlého si většinou nepřejí. Bohužel dnes na Mladoboleslavsku vyhasl život motorkáře, když ho po pádu přejel osobní vůz. 

Srážka motorky a auta samozřejmě většinou končí špatně pro motorkáře.

Nejspíš šlo o neuvěřitelnou smůlu. Motocyklista totiž dobržďoval za vozidlem, přitom však upadl přímo pod protijedoucí automobil. Řidič neměl šanci zareagovat a muže přejel. "Začal brzdit, když zpomalilo auto před ním. Bohužel manévr nezvládl a spadl," potvrdil policejní mluvčí Jakub Vinčálek. Přesto, že záchranáři dorazili velmi rychle, motorkáři nešlo pomoci, na místě zemřel.

Také zde skončil motorkář pod osobním autem, neobešlo se to bez zranění.

Počet smrtelných nehod motorkářů bohužel stále neubývá. Loňský rok byl nejtragičtější za posledních několik let. Na silnicích jich zemřelo devadesát, pět z nich dokonce ani nemělo helmu. Na jednoho mrtvého motorkáře navíc připadají další čtyři s vážným poškozením míchy, mozku nebo končetin.