Senior se složil přímo na chodník, život mu zachránila také náhoda

 

Obrovskou kliku měl senior, kterého postihl kolaps přímo na Kubánském náměstí na Praze 10. Když bylo na tísňovou linku nahlášeno, že na ulici leží bezvládná osoba, muž už byl dávno v odborné péči. Jak to ale bylo tak rychle možné? 

Starší muž může mluvit o štěstí v neštěstí. Smrti totiž hleděl doslova do tváře. Tentokrát se však mohl spolehnout na pozorné kolemjdoucí, což ne vždy bývá zvykem. Okamžitě se ho totiž ujala nejen policejní hlídka, která právě byla na místě, ale také lékař středočeské záchranky, který jel náhodou kolem. 

Před několika dny záchranáři oživovali cizinku přímo na hradě Karlštějn.

Seniorovi byla tedy poskytnuta kvalifikovaná odborná pomoc ještě před příjezdem posádek rychlé záchrané služby, což vedlo k úspěšné resuscitaci. Lékař mu totiž okamžitě zajistil dýchací cesty a záchranáři ho po stabilizaci transportovali na koronární jednotku jedné z pražských nemocnic. "Bylo to jako v nějakém akčním filmu. Ten pán sebou seknul, ale v tu chvíli už u něj byli policisté a doktor. Nechápu, kde se tam vzali," kroutili po bleskovém zásahu lidé, kteří vše sledovali.

Muž, který zkolaboval v Čelákovicích, takové štěstí jako dnes senior ve Vršovicích neměl.

Je jasné, že muž se podruhé narodil. Protože nebýt obrovského štěstí, kdo ví, jak by to dopadlo. Náhodně projíždějící lékař byl prostě v pravou chvíli na pravém místě a na záchraně lidského života má největší zásluhu. Pozor však dávali i další účastníci kolapsu. Lhostejnost tak tentokrát naštěstí nevyhrála. A to je dobře.