Pirát silnic vytlačil ženu do příkopu, nadýchal 1,6 promile

 

Na českých silnicích je to občas jako ve zlém snu. Člověk žasne, co všechno se může dít. Nemusíte udělat vůbec nic špatně, přesto vám může jít během několika vteřin o život. A opět nemáte osud ve svých rukách. Tak jako dnes řidička u Líbeznic. 

Alkohol za volant nepatří, to by se dalo opakovat stále dokola. Ale pro některé jedince je to jen důvod zase něco ignorovat. Muž, který byl evidentně pod vlivem alkoholu, dnes ráno nezvládl řízení a vjel do protisměru. Tam se čelně srazil s protijedoucím autm, jehož řidička se sice snažila nehodě zabránit, ale byla bez šance.

Také na Kladensku mají zkušenosti s opilým řidičem, který vjel do protisměru a boural.

Štěstím bylo, že i přes hrůzně vyhlížející karambol se řidičce ani pravděpodobnému viníkovi nehody nic nestalo. "Došlo k čelnímu střetu dvou osobních automobilů, přičemž Volkswagen Polo vjel do potisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem. Řidička byla převezena do nemocnice. Řidič, který nehodu nejspíš způsobil, byl podle předběžné kontroly pod vlivem alkoholu," potvrdil mluvčí středočeských policistů Jakob Vinčálek. 

Po divoké honičce Prahou řidič nadýchal 3,5 promile alkoholu v krvi.

Muž měl policistům nadýchat 1,6 promile alkoholu, což je hodně "slušná" dávka. Přitom tvrdil, že měl jen jednoho panáka. S takovou náloží by měl jeden pomalu problém chodit a udržet se na nohou, natož sednout za volant a mít vše pod kontrolou. Bohužel v podobných případech se auto mění ve zbraň, která je nebezpečná všem v okolí nezodpovědného člověka.