Zoo přivítala miliontého návštěvníka. Letos nečekaně brzy

I nadále je největším lákadlem sloník Maxík
 

Za rekordy nemusíme až do olympijského Ria, jeden v úterý padl i v Zoo Praha. Přivítali tady letošního miliontého návštěvníka – poprvé v historii pražské zoo se tak stalo v rekordním termínu.

Letošními miliontými návštěvníky se stala rodina manželů Omerových ze Všenor s osmiletými dvojčaty Eliášem a Yoranem. Omerovi jsou v zoo pravidelnými návštěvníky, dvojčata mají nejraději lachtany, maminku Moniku zase doslova fascinují gaviálové. Po chvíli, když se rodiče vzpamatovali z překvapení, dostali spoustu dárečků od zahrady. Otec Yonatan si vzpomněl, že se nedávno seznámil s českým zvykem o nalezení čtyřlístku. Sám čtyřlístek našel a tchán mu oznámil, že ho v brzké době čeká milion, což se mu nečekaně tak trochu splnilo.

Historicky prvního miliontého návštěvníka přivítala Zoo Praha v roce 2005, tehdy to bylo 20. září. V následujících letech byl pak milion pokořen vždy v rozmezí srpna až října; do letošního roku to bylo zatím nejdříve roku 2014, a to 24. srpna.

V Zoo Praha se teď slavilo - a hned nadvakrát! Sloník Maxík i lvi slaví své dny. Stavte se v zoo

"Na rozdíl od loňska přeje nynější letní počasí návštěvě zoologických zahrad. Především ale návštěvníky přitahuje slůně Max," říká ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek. "Malý Max je opravdu fantastický, akční a hravý, takže trochu zastínil i další skvělá mláďata, dokonce i gorilího samečka Ajabu."

Řediteli zoo Miroslavu Bobkovi udělala radost i další dobrá zpráva: „Velký den pro Zoo Praha! Rada HMP dnes schválila střednědobou koncepci rozvoje naší zoologické zahrady. To umožní její velkorysý rozvoj, který zahrnuje vybudování celé řady nových pavilonů a expozic i zlepšení služeb pro návštěvníky. Jsem nesmírně vděčen za to, jak Praha svou zoo podporuje.“

Klíčová slova:
zoo