Ohříval si večeři, zapálil byt

Chvíle nepozornosti je za 200 tisíc korun
 

Čtyřiaosmdesátiletý kralupský senior si v úterý ohříval večeři na sporáku. Bohužel se z kuchyně na dlouhé minuty vzdálil. Díky nepozornosti vznikla škoda za 200 tisíc.

Místo požáru bylo v Olbrachtově ulici, tedy v části kralupské čtvrti Lobeček, plné vilek a rodinných domů, necelých 200 m od vstupu na městské koupaliště. Senior si ohříval večeři a chvilka nepozornosti způsobila škodu za 200 tisíc. Ihned po nahlášení přibližně ve čtvrt na sedm večer sem vyrazila jednotka Hasičského záchranného sboru Kralupy následovaná dobrovolnými hasiči z Kralup a Minic. Na místě se objevila i specializovaná hasičská plošina Bronto Skylift z HZS Mero pro případné hašení shora. 

Výpomoc dobrovolných hasičů nakonec nebyla potřebná. Krátce po odjezdu dobrovolných hasičů měla ve vedlejší ulici malou nehodu vracející se hasičská plošina Bronto z HZS Mero, když u křižovatky ulic Kuzmínova a Marie Majerové částečně promáčkla bok osobního vozu. Majitel auta ovšem porušil pravidlo, které říká, že měl parkovat minimálně 5 metrů od hranice křižovatky.

Hasiči nás chrání, bohužel na vybavení jim kraj nedává dostatek financí. Kraj přispěl dobrovolným hasičům miliony. "Je to na hranici únosnosti," tvrdí hasiči


Řidič osobáku měl před sebou totiž skoro celou ulici volnou, avšak zaparkoval přibližně pouze v poloviční vzdálenosti, což zabránilo hasičské plošině v bezpečném průjezdu.

I tato malá nehoda by měla být varováním pro kralupské řidiče, že ve městě již je nový odvozový vůz s mechanickou rukou, který bude čas od času špatně zaparkovaná auta z křižovatek a nástupních míst pro hasičskou techniku periodicky odvážet, což rozhodně nebude pro chybující řidiče bez postihu.

Klíčová slova: