Řidič zemřel při hromadné nehodě u Sobotky, další mrtvý na Mělnicku

Hasiči museli řidiče vystříhávat.
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Jeden lidský život si vyžádala hromadná nehoda na Mladoboleslavsku. Už ve středu zemřel další řidič u obce Dřísy na Mělnicku.

Tragický srpen na středočeských silnicích pokračuje. Ve čtvrtek dopoledne podlehl zraněním vzniklým při nehodě další řidič.

Na silnici číslo 16 u obce Sukorady se v lese srazili řidiči nákladního auta, dodávky a osobního auta. "Zhruba na 99. kilometru silnice 1/16 mezi obcemi Obrubce a Martinovice došlo k dopravní nehodě nákladního auta, dodávky a dvou osobních aut," řekla mluvčí středočeské policie Markéta Johnová. Jeden z řidičů byl v autě zaklíněn a na místě nehody zemřel. Další dva řidiči utrpěli lehká zranění.

Alkohol u lehce zraněných řidičů policisté předběžně vyloučili. Odstranění nehody trvalo přibližně dvě hodiny.

Mělničtí policisté řeší letošní osmou smrtelnou nehodu

Večer 17. srpna pak u obce Dřísy nezvládl jedenašedesátiletý řidič průjezd pravotočivou zatáčkou a se svým autem vyjel mimo silnici do příkopu, kde narazil do stromu. Následně se vůz ještě převrátil na střechu. Na místo okamžitě vyjeli záchranáři i hasiči, kteří museli speciální vyprošťovací technikou řidiče vyprostit. Bohužel utrpěl při nehodě zranění, kterým na místě podlehl.

Veškeré příčiny a okolnosti tragické nehody vyšetřují mělničtí policisté.

Za posledních 7 dní zemřelo na středočeských silnicích nejméně sedm lidí. Zatímco příčiny první nehody musí ještě policie vyšetřit, ve druhém případě řidič pravděpodobvně nezvládl řízení. Stejnou příčinu měla i nehoda, která se udála v pondělí mezi obcemi Velká Dobrá a Doksy, kde na svoji chybu doplatil životem sedmadvacetiletý řidič osobního auta. Při projíždění pravotočivé zatáčky pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky. Policie proto důrazně apeluje na všechny řidiče, aby dodržovali rychlost a přizpůsobili jízdu stavu a povaze vozovky!