Z Vltavy vylovili mrtvého muže: Proč plaval oblečený a kdo může za jeho smrt?

Záchranáři už bohužel nemohli nic dělat
 

Je to jen pár dní, co si hasiči potápěči zkoušeli zásah ve Vltavě. Tentokrát do toho šli v Praze na ostro. Od přijetí oznámení, že u Štvanice plave oblečený muž, až k jejich příjezdu na místo uběhlo jen pár minut. Stejně rychle dorazili i záchranáři a policisté.

Podle svědků však šlo všechno ráz na ráz a vlastně tak už nebylo koho zachraňovat. "Plaval tam nějaký člověk. Normálně v šatech, bylo to vážně hodně divné. A pak šel z ničeho nic pod hladinu a už se ani jednou nevynořil," kroutil nechápavě hlavou starší pán, který minimálně část incidentu viděl. 

Není to tak dávno, co se v Říčanech utopil cizinec.

Po muži začali okamžitě pátrat hasiči na člunu a také potápěči. Jeho tělo bylo nalezeno už o několik desítek minut později. Záchranné složky se ho sice ještě snažily resuscitovat, nícméně veškeré pokusy byly bohužel neúspěšné. Lékař tak mohl jen konstatovat smrt, příčinou bylo utopení. 

K neštěstí na Berounce chybělo málo, pro ženu však skočil kamarád.

Jestli však muž vlezl do vody úmyslně, případně před někým prchal nebo snad byl pod vlivem alkoholu či jiných látek, to se zatím ještě neví. Okolnosti jeho smrti policisté stále vyšetřují. Ale ruku na srdce, kdo normální jde plavat do Vltavy a ještě navíc oblečený? Až následující dny tedy ukáží, co za dnešní smrtí stojí.