Vyloupil banku a policie je na něj krátká! Poznáte ho?

 

Tenhle chlápek by se dokonale hodil na Divoký západ. Klid, se kterým vyloupil banku v Praze na Žižkově, by mu mohl závidět Jesse James s celou svojí bandou. Bohužel to ale není žádný oslavovaný pistolník, ale zloděj, který kolem sebe mával nabitou zbraní.

S takovou suverenitou, s jakou banku v hlavním městě vyloupil zatím neznámý chlápek, se policisté nesetkávají až tak často. Ihned po příchodu zamířil přímo k přepážce, kde si s pistolí v ruce vynutil od zaměstnankyně vydání finanční hotovosti.

Tento bankovní lupič se také snažil uprchnout, zadržen byl až na letišti. 

Žena mu ve strachu o svůj život vydala hotovost v řádech několika desetitisíců korun, které si uložil do černé brašny. "Na závěr ještě posbíral poslední bankovky, které mu upadly na zem, poté z místa odešel. Policisté jeho totožnost zatím bohužel nevypátrali, proto se obrací s prosbou o pomoc na širokou veřejnost," potvrdila policejní mluvčí Iveta Martínková.

Ani banka v Králově Dvoře nezůstala ušetřena, i tu si vyhlédl lupič.

Lupič měl štíhlou zhruba 185 až 190 centimetrů vysokou postavu. Obličej si maskoval šátkem černo-bílé barvy, slunečními brýlemi a čepicí s kšiltem. Oblečený byl do světlé delší bundy a modrých džínů. Na levé ruce měl černou rukavici a přes rameno černou kabelu, do které si vkládal peníze. Mluvil česky bez přízvuku.

Banka nebo obchod se zvířátky? Tomuhle zloduchovi to bylo úplně jedno.

Kdyby ho někdo poznal nebo měl jakékoli informace o jeho pohybu, měl by se ozvat na linku 158. Pokud se mu policisté nakonec přeci jen dostanou na kobylku a na rukou mu zaklapnou pouta, "pistolník" se může těšit až na desetiletý pobyt za mřížemi.