Vojenský prostor se změnil na volnočasový areál. Vrchbělá je konečně otevřená

Areál Vrchbělá je konečně zpřístupněný
 

Volnočasový areál Vrchbělá otevírá své brány všem sportovním nadšencům. Kromě sportovního vyžití nabídne i hotel a pořádání koncertů.

Volnočasovému areálu Vrchbělá v blízkosti Bělé pod Bezdězem se konečně dostalo oficiálního otevření a nyní čeká na první hodnocení proudících návštěvníků. Splní všechna očekávání?

Co všechno volnočasový areál Vrchbělá nabízí? In-line stezky, sport, zoo pro děti i ubytování

Návštěvníci se v novém areálu mohou projet po sedmikilometrové in-line dráze, užít si vyhlídku z rozhledny, k dispozici tu je lanové centrum či velké dětské hřiště. Pro děti jistě stane nejzajímavější částí menší zoologická zahrada. 

Areál je vybudovaný z nevyužitého vojenského prostoru

Nový šedesátihektarový multifunkční areál je vybudován v části bývalého vojenského prostoru Ralsko, který po odchodu sovětských vojsk pouze chátral. Než se však z něho stalo sportovně-rekreační centrum, musel projít celkovou revitalizací a především pyrotechnickým průzkumem.

Vedení areálu s ním má do budoucna velké plány. Měli by ho navštěvovat nejen sportovní nadšenci, ale i fanoušci hudby. Vrchbělá nabídne využití jak pro velké sportovní akce, tak pro větší koncerty.

"Hlavní nápor očekáváme v průběhu jara a léta, dobré počasí přitáhne větší množství návštěvníků," doplnil náměstek Karel Horčička. Mimo sezonu se budou služby hotelu využívat i pro různé firemní akce, teambuildingy či školy v přírodě.